ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК КИРИЛ ИЛИЕВ: Ако стигнем до нови избори, дано този път хората гласуват с разум. Трети шанс нашият град няма да има!

Представяме ви отново един от нашите любими събеседници: Кирил Илиев, общинският съветник, който не спестява истината…

Здравейте, г-н Илиев, благодаря ви, че се съгласихте на това спонтанно интервю, тук пред общината. Човек ще си помисли, че прекарвате по цял ден тук, защото когато и да дойда до общината, все ви срещам.

– Здравейте, г-н Байрактарски, наистина така ще си помисли човек, и няма да сгреши. Проблеми все си има и възникват ежедневно. Бързата реакция по даден проблем обуславя по-голяма успеваемост в решаването му или с други думи, ако не го решиш бързо, рискът да се задълбочи се увеличава. Затова съм всеки ден в общината.

Далновидните политици и тези, които са загрижени истински за проблемите на гражданите в тази община, са малко. Броят се на пръстите на ръцете, даже на едната ръка. Защо е така?

– Както аз обичам да казвам, има хора, които са политици само един ден и това е денят, когато полагат клетва в общината пред обществеността. След това ги няма никакви, не си вдигат телефоните, не правят срещи с хората, не се интересуват от чуждите проблеми и някак си така кретат целия мандат. Но от време на време се изпъчат на трибуната или вземат думата и то само когато има медии в залата.

И аз съм на същото мнение – интересчии и нагаждачи. Но вие го казахте по-цивилизовано. Аз все се чудя, кой ги избира и защо? Аз зная за кого съм гласувал и той знае също, и затова и изисквам от него да действа, ако не действа, знае, че едни неща, като ти се случат, не се връщат.

– И аз се чудя. Странен политически парадокс. Хората не обичат политиците и всеки път избират само неправилните хора. И после пак горят на същата схема. Но както се казва в онзи виц за стареца с 20-годишната приятелка – 100 долара са си 100 долара. Когато си платил за вота, какъв ангажимент имаш към избирателите си – никакъв. Истината иначе е малко по- проста – хората се захващат с политика по две основни причини, да помогнат на обществото или да помогнат на себе си. Като първо гледат да помогнат на себе си и после евентуално и на обществото. Всеки си избира своята причина. Проблема е, че някои така умело се прикриват, че когато ги разбереш вече е късно…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене