Специална награда за Александра Полежанова за високо ниво на владеене на руски език

Осмокласничката от СУ”Неофит Рилски” гр. Банско Александра Полежанова беше специално представена и поздравена на церемония в Руския културно-информационен център в София.

В представителството на Россотрудничество на „Шипка”34 се състоя тържествено връчване на безсрочните международни сертификати за владеене на руски език като чуждестранен. Сертификатите за руски език са стандартизирани отОбщата европейска езикова рамка /нива на владеене А1, А2, В1, В2, С1 и С2/ и се издават от московския Държавен институт за руски език „Александър С. Пушкин”. На церемонията в София официален документ получиха кандидатите, които успешно издържаха 5-модулните тестове на есенната сесия.

Заедно с възрастните, успешно преминаха теста и две деца. Петокласник от София издържа тест за ниво В1, а 14-годишната Александра Полежанова от Банско се представи отлично и получи сертификат за ниво С1.

Ръководителят на Руския културно-информационен център Олга Широкова връчи на Александра специален подарък за представянето и́ на изпита и подчерта пред присъстващите значимостта на постигнатото, предвид това, че осмокласничката от Банско няма нито един урок по руски, нито пък има в семейството човек, говорещ този език.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене