Гърменските села с 36 000 лв. за горива и препарати

Общинският съвет в Гърмен прие решение да се отпусне сума в размер на 36 000 лева за всички селища на територията на общината за календарната 2018 година. Местният парламент разпредели по предложение на кмета Минка Капитанова тези средства между кметовете и кметските наместници.

Най-важните критерии за точните суми за всяко едно населено място са броят на жителите, големината на селищата и дейностите по поддръжка в тях. Кметствата в селата Рибново, Дебрен и Огняново получават по 3600 лева. Кметствата в Дъбница, Долно Дряново и Горно Дряново разполагат с по 3000 лева.

Кметствата в Хвостяне и Осиково имат по 2400 лева. Кметствата в селата Крушево, Скребатно, Ореше, Балдево и Марчево са с по 1800 лева. Най-малко – по 1200 лева, се отпускат на кметствата в архитектурните резервати Ковачевица и Лещен, в които има най-малко жители. Средствата се осигуряват в рамките на бюджетната 2018 година.

Парите ще се използват от кметовете и кметските наместници за закупуване на материали и горива за косачки и тримери, наемане на техника за дребни услуги, закупуване на строителни материали за поддръжка и малки ремонти на улици и други материали и препарати, които са необходими за поддръжка и хигиена на кметствата и селата.

/kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене