Стоян Стоев подари 28 футболни топки на отбори в община Сандански

Отборите от община Сандански – ФК „Изтребител“ (Ново Делчево), ФК „Орел“ (Лебница) и ФК „Локомотив“ (Дамяница) получиха днес нови футболни топки от кандидата за народен представител от коалиция ГЕРБ – СДС Стоян Стоев. Инициативата ще продължи в следващите дни, като топки ще получат и младежите на ОФК „Вихрен“ Сандански, както и за школата на ФК „Спорт Вилаж“.

„Аматьорският футбол трябва да получава подкрепа. Още повече, че за всяко населено място в нашата община е гордост да има собствен футболен отбор, а в днешно време за кметовете е много трудно да помагат в материален план“, коментира Стоян Стоев. Затова и през последните 6 месеца в рамките на ГЕРБ – Сандански се организират различни инициативи в подкрепа на спорта. Сред тях са били закупуване на спортни екипи и тренировъчна екипировка.

„Масов спорт не може да има без развити детско-юношески школи и аматьорски турнири. Всичко това са елементи от един процес. Ако искаме децата ни да са здрави и да спортуват повече, трябва да правим всичко по силите си да съхраним и развиваме това, което имаме в областта на спорта“, подчерта още Стоян Стоев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене