ВИДЕО : Главният мюфтия Мустафа Хаджи, лидерът на ДПС Мустафа  Карадайъ, депутати  от ДПС , районни мюфтии местни имами , кметове и общински съветници от ДПС от цялата област Благоевград са сред официалните  гости днес  в Рибново!

Четиридневен  „Сюнет“ организира в Рибново със съдействието на Районно мюфтийство –Благоевград, Феим Дряновски , днес е кулминацията , очакват се  политици начело с лидера на ДПС  Мустафа  Карадайъ

Вече четвърти ден  гърменското село Рибново е обзето от  истинска еуфория  придружена с много музика, хора , веселие, кукери ,  традиции и разбира се с много пъстрота и красота .

Причината за четиридневните т

ържества в Рибново които започнаха от 20 ти февруари е  организирания  голям „Сюнет“ от Феим Дряновски  със съдействието на Районното мюфтийство в Благоевград .

Днес е кулминацията на  празненствата което предполага и интересни изяви . Обрязване на момченца от  селото  и региона  се извършва от специално пристигналия от Турция сюнетчия .Мазните борби , кушии с коне и др. са също сред  инициативите в днешния последен ден .

Според програмата и традицията в първият ден на „Сюнета“ бяха посрещнати със специален  ритуал  зурнаджиите и дърварите .Следващият ден бе посветен на така нареченото „Калесване“ което бе  истинска атракция заради  украсените  коне  и разбира се красиво облечените им собственици които обиколиха не само Рибнов но и съседните села за  да поканят всички жители на събитието .

Третият и четвъртия  ден ,т.е  ,вчера и днес гости в домът си посреща   баш сайбията на големият четиридневен празник в Рибново ,Феим Дряновски  както и за  днес е предвидено  сюнета –„обрязването“ на момченцата  от Рибново и региона  от пристигналият специално от Турция   хирург- сюнетчия .

По този случай на стадиона в Рибново се организират и мазни борби с големи награди .

Главния мюфтия Мустафа Хаджи, лидерът на ДПС Мустафа  Карадайъ, депутати  от ДПС , районни мюфтии местни имами , кметове и общински съветници от ДПС от цялата област Благоевград са сред официалните  гости днес  в Рибново.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене