Обучават над 2000 служители на МВР по проект „Новият полицейски лидер”

проект-полиция

Над 2 000 служители на МВР ще бъдат обучени по проект „Новият полицейски лидер”. Днес част от инициативата беше представена в Благоевград. Проектът се съфинансира по ПО „Административен капацитет”.

„Поставили сме си много амбициозна задача, тъй като ще бъдат обучени 2 000 служители с ръководни функции в трите модула. За много кратък период от време  ще бъдат проведени 6000 обучения на полицейски служители”, съобщи Гергана Кирилова началник на Психологическата лаборатория към Института по психология на МВР.

Няколко са компонентите, които влизат в обучителната програма.

„До този момент проведените от нас изследвания и обработената информация ни даде възможност да направим програми за обучение на полицейските служители с ръководни функции по три модула. Първият модул е за лидерство и мотивация, вторият е подбор и кариерно развитие и третият е психологически аспекти на управлението при разследване на криминални престъпления и увладяването на кризата”, поясни Кирилова. 

На срещата присъстваха психолози, специалисти от различни обществени сфери, служители на МВР – Благоевград и представители на общината.

Автор: Деси Атанасова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене