Открит урок „30 години от 10 ноември 1989 г.“в НПГ „Д.Талев“ , ученически униформи, задължителни за училищата в България до 1989г и почерпка с дъвки TURBO и десертчета РОДОПИ – черешката на тортата

Днес, 19 февруари в НПГ „Д. Талев“ се проведе открит урок на тема „30 години от 10 ноември 1989 г.“ В урока взеха участие ученици от 9 а и 11 г клас с ръководители учител Тома Балтов и ст. учител Виолина Халевачева. Урокът имаше своя дрескод. Учениците от 11 клас заедно със ст.уч. Халевачева бяха облечени в ученически униформи, задължителни за училищата в България до 1989г., а 9 клас с учител Балтов бяха облечени в съвременно облекло. С голям интерес и любопитство учениците се включиха в изпълнението на три задачи: под формата на презентации представиха икономиката и всекидневието в България до 1989г..,втората задача – линия на времето, разказа в снимки събитията от ноември 1989г. в България и Източна Европа.

Накрая представиха интервю със свои близки, свидетели на събитията, които разказаха с какво и как си спомнят този период. Гостите и участниците бяха почерпени с емблематичните от преди 1989 г. дъвки TURBO и десертчета РОДОПИ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене