Четвъртокласници от Трето ОУ участваха в урок по родолюбие

Учениците от четвърти „в“ клас на Трето основно училище „Братя Миладинови“  се поклониха пред паметта на Апостола с урок, проведен в извънкласна обстановка по повод отбелязване на 147 години от гибелта му.

Урокът се проведе в Общински исторически музей – Гоце Делчев под вещото ръководство на уредника му – г-жа Тюмбелекчиева.

В деня на величавата смърт на Апостола на българската изстрадана свобода, учениците представиха свои писма, написани до Дякона; декламираха стихове и негови завети, останали за поколенията; разсъждаваха върху важни факти от последните дни на героя.

Много емоционално представиха проектите си, които изработиха със снимки и пояснения към тях, предоставени от ръководството на музея.

По желание на децата бяха изписани и мъдрите мисли, останали като завети от Васил Левски.

Разказите  за дейността на великия борец за свобода, за многобройните лица и дръзки постъпки, за смелостта и жертвоготовността в името на свободата, се редуваха с неизвестни за децата факти от дейността на Дякона, представени от г-жа Симеонова. Въпросите към нея следваха един след друг.

Свеждайки глави в знак на почит към личността на Апостола, учениците завършиха с неговите думи, останали завинаги в нашата история: „Ако спечеля, печели цял народ. Ако загубя – губя само мене си.“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене