Тотален крах на Румен Томов! Благоевград загуби 4 милиона! Край с развитието на града! ДОКУМЕНТИ

САМО ФАКТИ! 

Община Благоевград в лицето на новоизбарния градоначалник Румен Томов, внесе за одобрение нов проект със социална значимост, насочен към младежите в региона, който ще бъде финансиран по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ по покана за подбор на проектни предложения „изграждане на младежки центрове“ от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2014 – 2021 г. 

В рамките на проекта се предвижда изграждането на съвременен младежки център в Благоевград, който ще представлява нова сграда, в която ще има функционални зали за различни дейности и интереси, оборудвана кухня, столова и спални помещения за 40 души.

Центърът ще покрива високи стандарти за младежка работа и ще предоставя комплексни услуги чрез разнообразни дейности за младите хора, включително и тези от уязвими групи.

Основната целева група, към която ще бъдат насочени дейностите на центъра, са всички младежи на възраст между 15 и 29 години, ученици, застрашени от отпадане или отпаднали от образователната система, младежи в риск от етнически малцинства, младежи, живеещи в малки и отдалечени населени места, млади хора, които са извън заетост, образование или обучение и др, разкри на пресконференция Румен Томов преди месец.

С изграждането и функционирането на центъра се цели да се повиши социалното и икономическо развитие в района.  Срокът за изпълнение на проекта е 42 месеца, а стойността е до 2 000 000 евро.

Топ Преса първа пише че само преди броени минути, стана ясно че този проект няма да се рализира заради откровената некадърност на екипа „Томов“. Документите са категорични  парите няма да се отпуснат заради -защото “ Липсва необходимата документация за планираните строително ремонтни дейности. Липсва Декларацията относно статута по ЗДДС на партньора в случай че разходва средства. Което според специалистите и експертите, са нещо повече от детиски грешки. Така с управлението си Румен Томов, тотално лишана Благоевград от развитие и води общината до пълен крах.

ПОВЕЧЕ В НОВИЯ БРОЙ НА ВЕСТНИК ТОП ПРЕСА ТОЗИ ПЕТЪК!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене