Рускиня навъртя 1800 лв. сметки на хазяйката си Тодорка Пачеръзова от Петрич и офейка след куп скандали, полицията: Щом няма бой, не е за нас

Рускиня и мъжът й навъртяха 1800 лв. сметка за ток на петричанката Тодорка Пачеръзова. Възрастната жена вдигнала ръце от нахалната рускиня, която даже я заплашвала със саморазправа и се оправдавала с дежурното “спокойно бабче! Изчакай още малко, мъжът ми ще дойде от Германия и ще оправи нещата!“. От полицията и прокуратурата заявили на Пачеръзова, че щом не е бита, случаят не е от тяхната компетенция. Жената била принудена да даде етажа от къщата си под наем, за да си докара допълнителен приход, след като синът й загинал в жестока катастрофа преди време.

Така на втория етаж на къщата й се настаняват чужденката и мъж от село Габрене, с който тя живеела на семейни начала. Мъжът обаче живял много малко време с тях и отишъл на гурбет в Германия. На етажа останали рускинята и двете й деца. Чужденката всеки ден вдигала скандали. Тя не се ограничавала в нищо, надувала сметките за ел.енергия и вода и все обещавала да плати, като се прибере мъжът й. Така се навъртяла колосалната сметка от 1800 лв. Тодорка Пачеръзова предупредила рускинята, че трябва да погаси в срок борча си.

“Изчаквах я още малко време и тогава реших да сменя патрона на входната врата с надеждата тя и двете и деца да не влизат на етажа ми.“, спомня си пенсионерката. През сълзи баба Тодорка си спомни как намерила рускинята отново на етажа. Наемателката разбила вратата на терасата и от там влязла незаконно в собствеността на баба Тодорка. На призива й веднага да напусне къщата, наемателката се изсмяла с думите: “Не можеш да ми направиш нищо-тава е мое, а не твое, разбра ли ме!“ .

След инцидента започват разправиите на баба Тодорка с полиция и прокуратурата в опит да се отърве от наемателката си и да я накара да си погаси задълженията. И полицията, и прокуратурата обаче отсичат, че случаят не е от тяхната компетенция. От полицията обяснили, че, щом като няма бой, това е битов проблем, който тя и наемателката трябвало сами да решат помежду си. Подобен е отговорът и на прокуратурата.

Накрая се стигнало дотам, че цялата покъщнина на рускинята да бъде изнасяна в камион през терасата. В крайна сметка тя се измъкнала, без да плати. Баба Тодорка вече отписала тези пари, отдавна е забравила и скандалите с двамата си наематели, но иска да предупреди хората. Имената и на двамата са на разположение както на полицията, така и в прокуратурата.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене