Прогноза за времето – 27 март (сряда)

Днес над източната половина от страната и в планините ще остане предимно облачно, на места ще има слаби превалявания, над северозападната част ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността. През нощта вятърът временно ще отслабне. Утре ще духа до умерен северозападен вятър, който по-късно ще се ориентира от север-североизток. Минималните температури ще са от 3° до 8°. Дневните ще се понижат още и максималните ще са между 12° и 17°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето за Гоце Делчев ще е предимно аблачно с кратки превалявания и температура до 18°.

В Благоевград днес максималната температура ще достигне 16°, в Банско  17°, Симитли, Петрич и Сандански 18°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, на места със слаби валежи от дъжд. Преди обяд ще духа до умерен вятър от северозапад, който по-късно ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са 12°-13°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще е предимно облачно, главно преди обяд, на отделни места с превалявания от дъжд, над около 1500 метра – от сняг. След обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява и ще е почти без валежи. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

В четвъртък от север-североизток понижението на температурите ще продължи. Ще бъде почти без валежи, с разкъсана облачност, над много райони до слънчево. Ще е най-хладно, с преобладаващи максимални температури между 8° и 13°, а минималните ще са между минус 1° и 4°. В петък и събота времето ще се задържи без съществена промяна, сутринта ще е по-студено, с минимални температури между минус 3° и 2°, през втория ден дневните температури слабо ще се повишат.

На 27.03.2019 слънцето ще изгрее в 06:19 часа и ще залезе в 18:46 часа. Продължителност на деня 12:27 часа.

На 27.03.2019 луната ще изгрее в 00:58 часа и ще залезе в 10:32 часа. Осветеност на диска в 0h UT 62 %. Фаза на луната: последна четвърт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене