С опашка от 50 новоприети студенти започна записването след първо класиране в ЮЗУ

студенти

С опашка от около 50-ина бъдещи първокурсници стартира вчера записването на студенти след обявяването на първо класиране в ЮЗУ „Н. Рилски“. Най-нетърпеливите започнаха да се редят пред гишетата на банката половин час преди отварянето й в 8 ч. сутринта.

„По принцип в първия ден напливът е най-голям. Очакваме днес да се запишат над 400 души“, коментира Елена Балабанска от комисията по прием на документи. Първа се записа Виктория Валентинова от Бургас. „Приета съм по първо желание „Кинезитерапия“. Кандидатствах и в НСА. Там резултатите още не са излезли, идвам да се регистрирам в Благоевград“, сподели доволната девойка.

Друга нетърпелива студентка – Брияна Илиева от София, разказа, че е учила една година в НБУ „Психология на английски“ и е прекъснала. Кандидатства наново в ЮЗУ и балът й достига за третата посочена специалност – „Философия“, при първо желание „Психология“. „Надявам се при следващите класирания да се кача напред, ако ли не, ще търся вариати след първи курс да се прехвърля в „Психология”, каза Брияна.

Голямата си мечта да учи висше образование сбъдна и Феим Феим от Варна. Незрящият младеж последва приятелката си Нурел, която със 100% загуба на зрението успешно завърши „Приложна лигвистика” в ЮЗУ и в момента мисли за докторантура в благоевградския университет. След усилена самостоятелна подготовка с оценка „Добър” /4/ по история и 5,35 от ДЗИ по БЕЛ Феим е приет да учи „Право”.

Възпитаникът на ПМГ „Акад. С.П. Корольов“ Лъчезар Анастасов също ще учи специалността, която най-много е искал – „Компютърни системи и технологии”. Кристина Петрова от Дупница се е ориентирала към математика с информатика и мечтае за бъдеща реализация като учител. С отлични оценки от изпитите по български и математика „Международни отношения” ще учи Фатме Кальонева от с. Плетена.

Регистрирането на новоприетите студенти след 1-во класиране е до 17.07. включително, а след второ – от 19.07. до 21.07.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене