Благотворителен концерт за лечението на пребития Николай Бунев от Баничан организират ентусиасти от селото

Благотворителен концерт  ще се състои в Домът на културата в град Гоце Делчев на 28 февруари. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на Николай Бунев от село Баничан, който пострада тежко при побой в първият ден на Великден, миналата година.

Пребитият Николай  бе дълго време в кома, претърпя и тежки операции, а сега се нуждае от няколкомесечна рехабилитация.

За месец в кметството на с. Баничан е събрана сумата от 2 960  лева, които бяха дарени от децата, участвали във ваденето на кръста на Йордановден.

Останалата част от сумата за лечението на Николай Бунев инициаторите се надяват да бъде събрана на благотворителния концерт на 28- ми февруари, кйто е под надслов “Доброто е заразно”. Организатори на благотворителната инициатива са Община Гоце Делчев, кметство Баничан, местното читалище и църковното настоятелство. В благотворителното събитие ще участват Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци, Гуна Иванова, Боряна Карпузова, Николай Урумов, китарен оркестър към ПМГ “Яне Сандански”, оркестър “Щуро маке” и други изпълнители.

Концертът ще се състои на 28.02 от 18 часа в Дома на културата цената на билетите е 10 лева.

 

Както писа Топ Преса във връзка с побоя нанесен над 40 годишния Николай Бунев бяха задържани с полицейска заповед за 24 часа двама от компанията от Господинци като извършители, а именно Велко Полимеров на 29 години, който същата вечер е празнувал с приятели именният си ден и 25 годишният Борислав Цанков.

Полицейски служители и следователи тогава направиха претърсване на колите и къщите на двамата  младежи, за да открият бухалката с която е бил удрян Николай по време на мелето като веществено доказателство.

Отделно от това заподозрените младежи от Господинци са с изрична забрана да напускат селото и страната докато не стане ясно как ще се развият здравословните проблеми от побоя на Николай. Следствените действия по случая продължават, от полицията също се следи състоянието на тежко пострадалия мъж от Баничан.

За побоя запознати коментираха, че искрата на скандала пламнала веднага щом младежите от Господинци влезли в заведението и направили поръчката.

Именяка Велко Полимеров и приятелите му поискали музиканта с барабанчето, срещу заплащане да посвири и на тяхната маса, но групата от Баничан, която била по напред с алкохола се възпротивила и не пуснала на масата на именяка от Господинци атрактивното барабанче с музиканта.

Така двете компании се нахванали и излезли да се бият извън заведението.

Кой пръв е посегнал и какви обиди са си разменили празнуващите от двете компании, за да се стигне до жестокото меле изясняваха по време на разследването следователи и полицаи.

Установено от разследващите тогава бе, че по-голямата част от групата младежи от Господинци работят в строителството в Пловдив и за празниците са се прибрали в селото си. Местните от селото пък разказваха, че не ги познават като скандални младежи и побойници.

Групата първо се събрала да празнува именният ден на Велко Полимеров в магазина срещу кметството в Господинци и тъкмо изпили по едно питие разбрали, че магазина затваря в 22 часа и решили да се преместят да празнуват в кръчмата „Руската чешма“ в Баничан където се случи и трагичния инцидент с Николай Бунев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене