Съдът в Гоце Делчев намали глобата на хотелиерски бос, шофирал с изтекла книжка

Като на социално слаб Районният съд в Гоце Делчев намали от 210 на 110 лева глобата на неврокопския хотелиер Тодор Агов, който е един от собствениците на известния в града хотел със звучното и загадъчно име „Биг Брадър“.

Изменението на наложената чрез наказателното постановление санкция на Агов стана, след като той го оспорва пред магистратите почти 5 месеца след издаването му, с мотив за допуснати грешки при изготвянето на документа, каквито реално съдът не констатира.

На 10.11.2015 година около 14:40 часа в местността „Разсадника” край Гоце Делчев, Агов е бил спрян за проверка от служители на ГПУ и РУ-Гоце Делчев. Той управлявал лек автомобил „Опел“, собственост на  Г.А., с изтекъл срок на валидност на свидетелството за управление на МПС и липсващ регистрационен контролен талон на превозното средство.

След като при проверка на документите Агов не представил свидетелство за управление на МПС, както повелява закона, униформените се свързали с дежурния полицай, който им съобщил, че нарушителят притежава СУМПС, но с изтекъл срок на валидност.

За да бъде спазена докрай и коректно процедурата, на място е бил изпратен и екип от КАТ – Пътна полиция при РУ-Гоце Делчев за повторна проверка, резултатът от която бил същият.

Тодор Агов управлявал чужд автомобил без свидетелство за правоуправление и липса на регистрационен талон на същия, на база на което началникът на РУ „Полиция” в Гоце Делчев е наложил наказание глоба с общ размер от 210 лв.

За да намали наложената санкция на Тодор Агов до допустимия от закона минимум, съдът базира решението си на това, че при извършената от униформените проверка Агов им е оказал съдействие, в конкретния случай не е създал предпоставки за ПТП.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене