Постоянната организация на движението при пътната връзка на АМ „Марица“ преди ГКПП „Капитан Андреево“ няма да се променя

Пътната връзка „Генералово“ при 107-ми км на автомагистрала „Марица“ в посока ГКПП „Капитан Андреево“ няма да бъде отваряна за движение поради съображения за намаляване на проводимостта на участъка за местните жители и с цел пътна безопасност. Институциите ще търсят други възможности за решаване на проблема със задръстванията и километричните опашки от тежкотоварни превозни средства по автомагистрала „Марица“ преди зоната на ГКПП „Капитан Андреево“, след като предложената временна организация на движението не се приема от компетентните институции и община Свиленград.

Дългосрочното решение е да се увеличи пропускателната способност на ГКПП „Капитан Андреево“ и да се изгради зона за изчакване с достатъчно паркоместа за тежкотоварните автомобили. Това обаче е в компетентността на повече от една институции, като Агенция „Пътна инфраструктура“ изразява готовност за съвместни координирани действия за решаване на този проблем.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене