Connect with us

Светско

Семинар по темата «Обучение за развитие на емоционална грамотност и умения за решаване на конфликти при децата чрез иновативни карти на Приятелството» се проведе в Гоце Делчев

Published

on

Педагогически съветници, психолози и учители от всички училища в община Гоце Делчев се включиха в организиран от Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните практически семинар по темата «Обучение за развитие на емоционална грамотност и умения за решаване на конфликти при децата чрез иновативни карти на Приятелството». Гост-лектор бе Анета Калчева от Фондация «Партньори – България».

Всяко училище получи по един комплект от методиката «Карти на приятелството», а обучените специалисти следва да покажат метода на своите колеги по места и да работят в екипи с цел прилагане на иновативният метод в превенцията на насилието и тормоза между децата в училище.

Обучението е част от Превантивната програма на община Гоце Делчев и е насочено към формиране на умения за използването на картите „ПРИЯТЕЛСТВО“ като образователен инструмент за развитие на емоционалната компетентност на децата. Чрез картите „ПРИЯТЕЛСТВО“ учителят или психологът може да създаде емоционално защитена среда, в която децата спокойно споделят емоциите си и развиват необходимите умения да разрешават възникващите конфликти по един позитивен и конструктивен начин като зрели хора.

Таблоид

Нова слука за Втора ловна дружинка от Туховища

Published

on

Отстреляха глиган и вълчица

Седмица, след като отстреляха две диви прасета за един ден, при това едното трофеен глиган, хората на Адем Цингарев от Втора ловна дружинка в село Туховища отново се похвалиха с богат улов. Този път те са отстреляли глиган, тежащ 153 килограма, и 40-килограмова вълчица.

Глиганът е повален от Мехмед Фърговали, а вълчицата – от Джемал Билюкбаши.

Мястото на действието е същото – местността Орела.

Continue Reading

Таблоид

ОБЩИНА САНДАНСКИ С НОВИ МЕРКИ В ПОДКРЕПА НА БИЗНЕСА

Published

on

Частично и пълно освобождаване на наеми и такси на общински терени през декември и януари

По предложение на кмета на община Сандански – Атанас Стоянов, Общински съвет одобри въвеждането на нови икономически мерки, които да подпомогнат гражданите и бизнеса в сложната здравна и икономическа обстановка.

Всички наематели и ползватели на имоти и терени – общинска собственост, с преустановени посещения на обектите в тях, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването /заведения за хранене, питейни заведения и др./, се освобождават от заплащане на наеми и такси за целия месец декември. А за месец януари 2021 г., дължимите наемни цени на същите обекти се намаляват с 50 %.

Облекченията обхващат и всички наематели на общински жилища и лекарски кабинети, находящи се в общински имоти на територията на община Сандански, като същите се освобождават от заплащане на наемната цена за период от два месеца /декември и януари/.

Икономическата подкрепа е предвидена и за всички останали наематели и ползватели на имоти и терени – общинска собственост / кооперативен пазар, животински пазар, ГУМ, временни търговски обекти и други на територията на цялата община Сандански/, за които наемната цена също е намалена с 50 % за двата месеца – декември и януари.

Стремежът на община Сандански е чрез въведените мерки да бъде солидарна с трудностите в един от най-засегнатите сектори – туризъм, търговия, услуги, производство и други.

Нека в трудни моменти да бъдем съпричастни и обединени за по-доброто ни бъдеще!

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al