ВИДЕО: Втори Регионален събор на ловците се проведе в с. Попови Ливади, общ. Гоце Делчев

Съборът е идея на Ловно-рибарски съюз „Сокол“ гр. Гоце Делчев който се организира в партньорство с дружествата в Петрич, Сандански и Разлог. С полагане на венци и цветя пред паметната плоча на лобното място на Яне Сандански, представителите на различни ловни организации дадоха началото на събитието, което продължи пред паметникът на Гоце Делчев в землището на най-новото село в областта, Попови ливади. Заупокойната молитва за падналите за свободата на Родината, бе отслужена от свещенослужители на Светата Неврокопска митрополия. За вторият регионален събор, всички сдружения от региона на бившата Неврокопска околия се сдобиха със собствени знамена, които бяха осветени със специално свещенослужение. По традиция на ловно-рибарските сдружения, венци и цветя пред паметникът на Гоце Делчев положиха: Светата Неврокопска митрополия, представители на ловно-рибарските сдружения от Гоце Делчев, Петрич, Сандански и Разлог. Депутати от 43-тото Народно събрание, кметовете на Петрич, Димитър Бръчков, на Сандански, Кирил Котев, на Гърмен, Минка Капитанова и зам. кметът на Гоце Делчев, Саид Иброш.

„Ловните събори са част от народностния характер на нашата организация, от българската душевност и бит“, каза в приветственото си слово, председателят на УС на НЛРС, инж. Иван Петков и пожела успех в предстоящият ловен сезон. Тази година по покана на председателят на гоцеделчевското ЛРС „Сокол“, Валери Сарандев, гости на събора бяха и представители на няколко ловно-рибарски сдружения от Гърция и Македония.

По традиция, съборът продължи с всеобщо веселие. За любителите на спортния лов и риболов както и за стотиците граждани дошли да споделят авджийския събор, пяха обичани изпълнители от Гоце Делчев с водещият оркестър „Щуро маке“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене