„Двамата невронци” отново гостуват на „Благоевградската филхармония”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 13.03.14г. /четвъртък/ от 19.00 часа ДТ „Н.Вапцаров” Благоевград и Камерна опера Благоевград отново застават заедно на сцена, за да представят „Двамата невронци” на гости на Благоевградска филхармония”. Премиерата на музикалната комедия предизвика огромен интерес сред благоевградската публика, а местата в залата бяха продадени за три дни.
Рашко Младенов, директор на ДТ „Н.Вапцаров” Благоевград и Константин Цеков, един от създателите на група ФСБ, ще пресъздадат чрез музиката живота на двама пенсионери, живеещи в старчески дом. Останали сами, единственото нещо, което ги радва, са музикалните инструменти, които са запазили. Героите са облечени в своите характери, чиято сила и воля за живот ги извежда извън постановката, в реалността.
Това е вечният разказ за приятелството, за спомените и за тъгуването по изгубената младост. Това е приказка за музиката като лечител на самотата и като универсалния език.
В спектакъла звучат Чайковски, Бах, Равел и много други, изпълнени под акомпанимента на оркестъра на Камерна опера Благоевград с диригент Алехандро Дуалде и концертмайстор Милослава Йорданова. Текстът е написан от Рашко Младенов , а всички музикални движения са на Константин Цеков.

Спектакълът се играе на голяма сцена на ДТ „Н.Вапцаров” Благоевград.
Билети на касата на театъра.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене