Топ икономист потвърди бомбата на ПИК: Шефът на банковия надзор на БНБ е бил назначен от Сергей Станишев!

бомба

„Онова, което е особеното в сегашната ситуация, е, че сегашният председател на банковия надзор (Цветан Гунев – б.р.) е назначен по настояване на Станишев. На 16 или 17 юни миналата година е назначен. Което означава, че в Централната банка всички са хора и са отчитали по някакъв начин политическата тежест на тази банка. Затова са се надявали, че с различни относително тихи неща като придобиването на „Кредити Агрикол” и т. н. тази банка в крайна сметка ще се оправи. И са предпочитали да не вдигат шум. Това обяснява поведението на БНБ. А дали е правилно и адекватно поведението им и това на Искров – не, не е, това не е адекватно поведение“. Това заявява Красен Станчев, дългогодишен председател на УС и изпълнителен директор на Института за пазарна икономика.

По този начин г-н Станчев потвърди сензационното разкритие на ПИК, че именно Станишев е предложил Цветан Гунев за високия пост в Централния трезор.

В момента Гунев е обвиняем в длъжностно престъпление.

„Има очевиден опит – то е написано черно на бяло и на български, и на английска на сайта им – за прехвърляне на активи към несъществуващи държавни учреждения, като „Креди Агрикол”, която според решението би трябвало да се придобие от Министерство на финансите и да се преименува. Което означава, че се прикриват деянията на собственика на КТБ и на неговите политически приятели“, категоричен е Станчев.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене