Баща и син Шопови от Гоце Делчев са привлечени като обвиняеми за държане на наркотици с цел разпространение

Вчера, веднага след ареста  е започнало разследване за извършени престъпления – незаконно държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение (по чл.354а ал.1 изр.1 пр.4 НК) срещу давамата задържани неврокопчани Тодор и Димитър Шопови, които са баща и син от Гоце Делчев.

Досъдебните производства се водят под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград, като към настоящия момент с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа са задържани  Тодор Шопов на 61 години и синът му Димитър Шопов на 35 години.

Както писа Топ Преса при обиска криминалистите откриха и иззеха от апартамента на Димитър Шопов на ул. „Пейо Яворов“ 37.5 гр амфетамин и 126 гр коноп (марихуана). Освен това от същият апартамент на Димитър Шопов е било иззето и още 21,60 гр коноп.

В другото  жилище на ул. „Гоце Делчев“ обитавано от бащата на Димитър, Тодор, са иззети 194.13 гр амфетамин и 755 гр коноп (марихуана).

ОП – Благоевград е внесла искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама обвиняеми.

Предстои произнасянето на съда.

Тодор Шопов е син на Димитър Шопов, бивш началник от РПУ Гоце Делчев, който вече не е между живите.

Многократни акции са провеждани от криминалистите в двете жилища, при които са изземвани наркотични вещества, дори и заровени в градината.

Баща и син Шопови се смятат за едни от основните дилъри на различни по вид наркотични вещества. Те имат създадена верига от свои „търговци“ както и редовни клиенти наркомани от целият регион.

Баща и син се занимават с този престъпен „бизнес“ от много години, коментират запознати и съседи на двамата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене