Скандал в toppresa.com! Камелия Танчева в сигнал: Канелов(не бих ползвала за това същество думата лекар или човек)не позволи майка ми да бъде приета в интензивно отделение на болницата и тя почина!

Миналата седмица пред вестник Топ Преса, проговори доктор Иван Канелов по повод фактът, че еобвинен в непредомишлено убийство на младо момиче. Разказът му можете да видите ТУК. След като прочела презентацията на интервюто в интерент, нашата читателка Камелия Танчева коментира искайки да даде мнението си за доктор Канелов. “ Дали Канелов е убиец? Само ще допълня,че Канелов(не бих ползвала за това същество думата лекар или човек)не позволи майка ми да бъде приета в интензивно отделение на болницата ,въпреки настояването на д-р Карамитев.Тя почина след по-малко от 24 часа във вътрешно отделение…2013 г.“ Разказва Камелия и отказва да даде повече информация, вярвайки че има кой да съди Канелов за поведението и отношението му към пациентите.

Припомняме че двама лекари от МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев са изправени на подсъдимата скамейка за немарливо упражняване на медицинска професия, довело до смъртта на 16-годишна пациентка, съобщиха от държавното обвинение. Окръжната прокуратура в Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу д-р Петър Шопов, началник „Отделение по ортопедия и травматология“ и д-р Иван Канелов, специалист по хирургия, ординатор в „Хирургично отделение“.

На 29.06.2013 г. 16-годишната М.Т. претърпяла травма – карайки велосипед, паднала и се наранила в областта на дясното бедро и пубиса. На следващата сутрин момичето, придружавано от майка си, посетило Филиала за спешна медицинска помощ в Гоце Делчев. След поставена предварителна диагноза дежурният лекар изпратил пациентката за консултация със специалист.

В МБАЛ „Иван Скендеров“ ученичката била прегледана от д-р Шопов и приета в отделението по ортопедия и травматология. В приемния ден (неделя) по отношение на пациентката не били извършени никакви лечебни дейности. След изследвания и консултации със специалисти, на 2 юли 2013 г. лекарският екип в състав д-р Шопов (оператор) и д-р Канелов (асистент) оперирал болната под местна анестезия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене