Кола блъсна възрастна жена на Е-79 край Благоевград

полицияВъзрастна жена е в много тежко състояние в реанимация, след като бе блъсната от автомобил тази вечер, пресичайки ГП Е-79 край Благоевград на връщане от градината си, предаде БГНЕС.

Сигналът за инцидента е подаден в 19.20 часа тази вечер в района на пътен възел Благоевград-Покровник, който минава чрез мост над ГП Е-79.

Възрастната жена, която се връщала от градината първо пресякла двулентовото еднопосочно платно в посока Кулата. След това се провряла покрай мантинелата, където има тясно място до една от колоните на моста и тръгнала да пресича платното за София в посока квартал „Грамада“. Тогава е пометена от лек автомобил „Ситроен“ със софийска регистрация, движещ се в посока Дупница и София.

При удара възрастната жена, която е на видима възраст между 70-80 години е качена на предното стъкло. При спирането на автомобила е изхвърлена на пътното платно. По пътя се бяха разпилели набраните от градината краставици, моркови и други зеленчуци.

С линейка пострадалата е транспортирана директно в отделението по реанимация на МБАЛ-Благоевград. Състоянието й е много тежко-политравма, засегнати са гръдният кош, главата, крайниците.

На място пристигна патрул на Групата за тежки престъпления по пътищата/ГТПП/ към Пътна полиция-КАТ за оглед на местопроизшествието.

Възрастните жители на „Грамада“ почти винаги пресичат Е-79 на връщане от градините си, които се намират западно от пътя, който разделя квартала от нивите им. За целта има изграден подлез, но почти никой не го използва. Всички пресичат Е-79 рискувайки всекидневно живота си. На това място в последните години им две жертви-все жени. 

Без да оправдаваме водача, той е заслепен от залязващото насреща му слънце, а възрастната жена, облечена в тъмни дрехи, излиза рязко от сянката на колоните под моста.

E79 News; Снимки: БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене