Благоевград готви протест под надслов: „Долу ръце! Оставете Румен Томов да работи! “

Благоевградчани готвят мащабен протест в защита на кмета на Благоевград Румен Томов. Мнозинството не иска да чака решението на Върховния административен съд и застава плътно зад градоначалника.

Проявата ще се проведе под надслов: “Ние си го избрахме! Оставете Румен Томов да работи. Долу ръце !“ Очаква се да се включат много благоевградчани, които открито поискаха промяна на управлението на Благоевград. Все още не е определена дата за протеста, но се очаква да бъде през месец февруари. В социалната мрежа също има вълна от недоволство. Някои коментират,че предишните управляващи в Благоевград не могат да се примирят със сегашния статут и са като обезумели. Други коментират, че именно те са виновни за състоянието на града и те са го докарали до тук.

Точно поради тази причина на тези местни избори гражданите на Благоевград поискаха ново управление и с 19 хиляди гласа те си го извоюваха. Те искаха прозрачно управление и Румен Томов го изпълнява, освен това осветли много ненужни харчове на предишното ръководство.

Най-красноречиво говори фактът,че дългът на община Благоевград към 11 ноември 2019 г. е бил 18 750 000 лв., а към 23 януари 2020 г. той вече се е стопил на 13 945 000 лв.

За това благоевградчани подкрепят изцяло Румен Томов и неговото управление, според тях той не е нарушил законите, предприел е всички действия и волята му да напусне търговските дружества е изразена. В този смисъл не може да има никакъв конфликт на интереси между заеманата от него длъжност като кмет и дейността му като търговец, освен това фирмата му не е имала дейност и не е работила през последните години.

Инициативата в подкрепа на Румен Томов набира скорост, очаква се да се включат много граждани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене