Разбулената тайна на бързите потребителски кредити

Какво представлява бърз потребителски кредит?

Потребителският кредит е личен дълг за закупуване на стоки и услуги. Кредитната карта, например, е вид потребителски кредит.

Въпреки че всеки един вид личен заем може да бъде определен като потребителски кредит, терминът обикновено се използва за описване на необезпечен дълг, който се взема за закупуване на стоки и услуги за ежедневна употреба. Той обикновено не се използва за покупка на къща, например. Това вече се счита за дългосрочна инвестиция и обикновено се закупува с обезпечен ипотечен кредит.

Потребителският кредит е известен и като потребителски дълг.

Как да си разтълкуваме бърз потребителския кредит?

            Потребителският кредит се отпуска предимно от небанкови институции, така наречени бързи кредити, в днешно време все по срещано е да се предлагат и от банките, отпускат се и от търговци на дребно и други, за да могат потребителите да купуват стоки незабавно и да изплащат стойността им с течение на времето. Този тип заем бива два вида: револвиращ кредит и кредит на вноски.

            Револвиращият кредит (кредитна карта) може да се използва за всяка покупка. Кредитът е „револвиращ“ – напр., кредитната линия остава отворена и може да се използва до максималния лимит многократно, докато кредитополучателят продължава да превежда минимално месечно плащане навреме. Всъщност, тя може никога да не бъде изплатена изцяло, тъй като потребителят плаща минималния размер и позволява остатъчният дълг да натрупва лихви от месец на месец. Револвиращият кредит се характеризира с висок лихвен процент, тъй като не е обезпечен.

            Кредитът с разсрочено плащане се използва за конкретна цел и се издава на определена стойност за даден период от време. Плащанията обикновено се правят месечно на равни вноски. Кредитът с разсрочено плащане се използва за по-големи покупки, като например големи уреди, коли и мебели. Този тип заем обикновено предлага по-ниски лихвени проценти от револвиращия кредит и това е стимул за потребителя. Закупената стока служи като обезпечение в случай на неизпълнение от страна на потребителя.

Специални съображения относно потребителския кредит

            Използването на потребителски кредит отразява частта от разходите на семейството или индивида, която отива за стоки и услуги, които бързо се обезценяват. Тя включва потребности като храна и дискреционни покупки като козметика и химическо чистене, например.

            Интересен факт е, че използването на бърз потребителски кредити от месец на месец се измерва от икономисти, тъй като се счита за адекватен показател за икономически растеж или свиване. Ако потребителите като цяло са склонни да заемат пари и са уверени, че могат да изплатят дълговете си навреме, икономиката е в разцвета си. Ако потребителите намалят разходите си, това означава, че те показват загриженост за собствената си финансова стабилност в близко бъдеще. Това дава признаци, че в най-скоро време икономиката ще се свие.

Предимства на бързите потребителския кредит

            Потребителският кредит позволява на потребителите да получат аванс от дохода, за да си купуват продукти и услуги. В случай на авария, като например повреда на автомобил, този тип кредит може да се окаже спасителят. Тъй като кредитните карти са относително безопасни за пренасяне, светът тенденциозно се превръща в място, където хората обичайно разчитат на кредити за всякакъв тип покупки.

            Револвиращият потребителски кредит е силно доходоносна индустрия. Банките и финансовите институции, универсалните магазини и много други фирми предлагат бързи потребителски кредити.

За да Ви спестим ровенето из различни сайтове, ние от Избирам.бг сме събрали промоционални оферти от компаниите за бързи потребителски кредити. Вярваме, че това ще Ви улесни максимално при избора Ви за най-изгоден кредит.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене