Ключът към евтината автомобилна застраховка – Гражданска отговорност

Гражданска отговорност може да се окаже доста скъп лукс за повечето шофьори. Често на хората им излиза буквално през носа, когато застрахователната компания добавя допълнителни клаузи към полицата, от които те не се нуждаят. Именно затова застрахованите често си задават един и същи въпрос: „Защо застрахователната ми полица е толкова скъпа?“, но въпреки това плащат, защото не искат да отделят от времето си и да се поинтересуват за тънкостите на застраховането.

Ако и Вас често Ви тормозят подобни терзания, не се колебайте и прочетете статията, за да разберете какво реално включва Гражданска отговорност и какви са най-добрите варианти за евтино застраховане на МПС.

Станете и Вие част от многото млади, както и опитни шофьори, които се информират за най-достъпните цени в текущите планове за покритие именно от нас.

Обикновена Гражданска отговорност

            Има няколко фактора, които автомобилните застрахователни компании използват, за да определят цената и покритието, което получавате, когато търсите евтина полица за автомобилно застраховане. По принцип компанията разглежда няколко неща, включително:

  • досието Ви като шофьор (имали ли сте произшествия, неплатени глоби и т.н.);
  • колко често използвате автомобила си;
  • имате ли гараж, или паркирате колата си на улицата;
  • Вашата възраст;
  • населеното Ви място;
  • модел на автомобила;
  • Вашия кредитен рейтинг.

12 разкрити хака: Как да се сдобиете с по-евтина застрахователна полица?

            Колкото по-непокътнато е шофьорското Ви досие, колкото по-възрастни сте и колкото по-защитени са личните Ви активи, толкова по-голяма е вероятността наистина да се сдобиете с евтината автомобила застраховка, която търсите.

            Въпреки това, има няколко хитрини за автомобилни застраховки, които можете да проучите, за да намерите по-достъпни цени.

  1. Преглеждайте полицата си на всеки шест месеца

            На застрахователния пазар има голяма конкуренция, което означава, че процентите често се променят, за да могат компаниите да бъдат в крак с търсенето и колебливите бизнес нужди.

Докато Вие сте доволни от застрахователната си компания и не се оглеждате на пазара за други оферти, напълно възможно е тя бавно да повишава тарифите си, докато други компании реално понижават своите. Цените често се разминават, защото повечето хора не забелязват деликатните ходове на застрахователите.

Именно затова е добра идея да си проверите полицата, като се обадите на застрахователя си и го попитате дали след изминалите шест месеца все още получавате най-евтината възможна Гражданска отговорност.

  1. Проверявайте за налични отстъпки

            В застрахователния бранш има някои добре пазени тайни, които навярно завинаги ще останат тайни за Вас, освен ако някой не Ви ги подскаже. Например, ако работите за правителството или военните или имате близко семейство в това занимание, често можете да се намалите цената на автомобилната си застраховка заради феномен, по-известен като отстъпка за афинитет. Съществуват и отстъпки за поемане на допълнителни шофьорски курсове или дори за стаж.

Когато си търсите нова застрахователна компания, споменете го на приятелите и семейството си. Може да изглежда като скучна тема за разговор, но най-вероятно ще Ви отвори очите за някои застрахователни тайни, с които досега не сте били запознати, а Вашият близък просто е забравил да Ви ги каже.

  1. Използвайте сайтове за сравняване на цени

            Сравняването на тарифите за автомобилно застраховане е чудесен начин да се подсигурите, че получавате най-евтината застраховка Гражданска отговорност.

Сайтовете за сравняване на цените Ви позволяват да оценявате плановете за покритие в района си, като преглеждате офертите както на реномираните компании, така и на по-неизвестните такива, за да сте сигурни, че подписвате документите за възможно най-добрата сделка.

  1. Подобрете навиците си на шофиране

            Честно казано, най-добрият начин да си осигурите страхотна застрахователна ставка няма нищо общо с измамата или търсенето на преки пътища. Той просто е свързан с подобряване на безопасността по време на шофиране. Опитайте се да намалите честотата на злополуките си и застрахователната Ви компания, от друга страна, ще се радва да Ви намали тарифите.

Трябва да сте наясно, че застрахователните компании използват телематични устройства, които могат да бъдат инсталирани в автомобила Ви, за да може застрахователят да наблюдава шофирането Ви. Ако покажете, че сте предпазлив шофьор, може да бъде изпратена информация до компанията, за да Ви се осигури по-евтина полица.

  1. Добавете опитен шофьор към полицата си

            Знаете ли, че по-възрастните и по-опитни шофьори често получават по-добри тарифи за автомобилни застраховки от новите или по-младите такива? Има логика да е така, да.

Ако сте на възраст под 25 години или имате лоши показатели за шофиране, може да се окаже полезно да помолите по-възрастен шофьор, например родител или по-възрастен брат, да се присъедини към полицата Ви.

  1. Избягвайте предплатени застраховки

            Когато парите не стигат, хората често решават да се откажат от плащането на премиите си за застраховка на автомобил в полза на „по-важни“ сметки от типа на ипотека или наем, плащане на автомобил, комунални услуги или хранителни стоки.

В резултат на това ще получите по-скъпа полица, която автоматично Ви принуждава да платите предварително премията за следващата година. Ето как без дори да сте се осъзнали ще се окажете в позиция, от която няма измъкване. Не го правете!

Докато търсите по-евтини автомобилни застраховки, не забравяйте и за последствията от пропускането на месечни плащания.

  1. Плащайте застрахователните си премии годишно

            В днешно време повечето хора избират да плащат месечно, за да разбият плащанията на по-поносими вноски.

Въпреки това, в крайна сметка плащате повече, избирайки този метод на плащане.

Плащайки премиите си годишно, Вие можете да спестите няколкостотин лева, а това си е оферта, която не е за изпускане.

  1. Намерете оферти за връщане на пари в брой

            Застрахователните компании често публикуват сделки, отстъпки и специални промоции чрез уебсайтове за връщане на пари. Когато купувате продукти или използвате услугите на подобни уебсайтове, ще получите промоции и оферти като например награди, които получавате при харчене на пари.

  1. Участвайте в състезанието

            Както бе споменато по-горе, автозастрахователният бизнес е изключително конкурентноспособен. Навсякъде има застрахователни компании, много от които печелят милиарди от широко разпространените си полици.

Можете да използвате тази конкуренция, за да се доберете до по-добри цени за застраховка.

Просто трябва да споменете сделката, която друга компания Ви предлага, и моментално ще получите отстъпка от това, което Ви предлага настоящата Ви застрахователна компания.

  1. Търсете ваучери

Вярвате или не, наистина е възможно да получите ваучери за автомобилна застраховка. Много от тези талони приличат повече на рекламни брошури, отколкото на действителни купони, но някои може да Ви спестят малък процент от цените. Заслужава си да им обърнете внимание, не бихте изгубили нищо.

 

  1. Закупете си по-евтин автомобил

            Колкото по-голям и по-скъп е Вашият автомобил, толкова повече ще Ви струва да го застраховате. Ако търсите достъпна застраховка с голямо покритие, ще Ви е много трудно да я откриете, карайки голямо или скъпо превозно средство.

            Помислете за алтернативата да се сдобиете с по-малка кола, за да успокоите по-строгия си бюджет.

  1. Използвайте наградите на кредитната си карта

            Много застрахователни компании се обединяват с банки, за да предложат отстъпки от застраховката като награда за честата употреба на кредитна карта. Потърсете дали може да се възползвате от тази форма на възнаграждение следващия път, когато внасяте пари в банката си.

            Достъпните застрахователни полици са съвсем близо до Вас. Много по-близо, отколкото реално си мислите. Като използвате умело ресурсите си и си държите очите отворени за най-добрите оферти, с лекота можете да се сдобиете с евтина и ефикасна застрахователна полица, на която със сигурност приятелите Ви ще завиждат.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене