154 баби ,лели и майки, от Балдево и Гърмен в събота празнуваха Бабин ден, едва не срутиха ресторанта на красивия комплекс „Боже име „

В  събота в комплекс Боже в гърменското село Балдево 154 баби ,лели и майки  от селата Балдево и Гърмен  за поредна година разнуваха с  горещ  купон хубавия празник Бабинден .

Грандиозният разник бе организиран  съвместно с кметство Балдево и Народно читалище,,Искра,,-1924 г. Гърмен .

154 баби, лели,майки и т.н се отдадоха на шуро купонясване с  водещата на програмата Бойка Пашкулева -главен библиотекар на читалището в Гърмен.

Като една от най- пресните баби  , шефката на Бюрото по труда в Гоце Делчев Марияна  Стругова пое водещата роля на ритуала  “полей на  бабата“, а чаровната Цвети от Балдево бе млада майка която заедно с Марияна Стругова  пресъздадоха ритуала . Бабата пожела на младите булги от Балдево и Гърмен  при раждането децата  им да се плъзгат и да се раждат лесно ,така  както се плъзга сапуна с който изми ръцете си .

Главните действащи лища в скечовете с  които празнуващите направо подпалиха  и от четирите страни заведението бяха Зорка Тъпанкова  която се превъплати в ролята на кака Радка от шоуто на Слави а кмета на Балдево Илиана , много успешно се вживя в ролята на баба Гичка.

Чисто дамският купон в комплекс Боже име продължи с много развлекателни игри, закачки много скечове и томбола ,а за финал за всички тях  пя и любимката на всички Йорданка Ралева която върна по възрастните  в младостта ,а по младите настрои лирично с песните на Лили Иванова .

Всички благодариха най- сърдечно на собственика Иван Ежков,че и тази година им предостави на разположение  да се   забавляват и налудуват до насита  ресторанта на ,,Комплекс  Боже Име,, .Организаторите пък от свое име благодариха на всички, които уважиха страхотната идеята за втора поредна година  Балдево и Гърмен да празнуват и да се веселят  заедно на Бабинден .

„ Нека винаги да има топлина и обич в сърцата ни. Така и живота ще бъде по красив. Традицията продължава“ заяви кмета на село Балдево чаровната и много дейна Илиана  Гюрнева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене