Д-р Пандев, имаш поща: Ексобластният Вл. Димитров за БСП, отлюспването и партийните интриги в Благоевград

Владимир Пандев

По повод решение на общинската организация на БСП Благоевград за изключване на бившия областен управител Владимир Димитров от партията, получихме писмо, адресирано до общинския председател на БСП д-р Вл. Пандев. Публикуваме го без намеса:

Уважаеми другарю Пандев!

Новината, че на заседание на Общински съвет – Благоевград на 10. 07. 2014 г. е взето решение да се възложи на ОПО в жк „Запад” да разгледа партийното ми положение, представлява сериозна изненада за мен.

Не по същество – известен е кръгът от хора в БСП, които потриват доволно ръце от поредното „отлюспване”, а поради времето, в което се актуализира и популяризира този акт. Инициаторите на този водевил отлично знаят, че аз на практика отдавна съм се самоизключил – не съм плащал членски внос повече от една година и по време на кампанията избори за Европарламент убедено и с ясно съзнание работих за листата на лявата коалиция АБВ. Тези мои действия бяха в знак на протест срещу порочната политика на досегашното централно ръководство на БСП и неговите фаворити на областно ниво, което доведе до пълна зависимост на досегашната левица от ДПС и пореден провал в управлението на държавата. Откъсването ми от организационните структури на БСП дойде след неуспешни опити на местно ниво да бъдат спрени практиките на безпринципна търговия на постове с ДПС, фаворизирането и устройването на лично предани партийни членове, практическото бламиране на председателя на Общински партиен съвет – Благоевград при номинацията за областно ръководство, изолацията на неудобни и другояче мислещи кадри.

Всички тези пороци доведоха до сегашното състояние на БСП и на централно, и на местно равнище.

Въпросът с моето партийно положение се възбужда именно сега, за да се постави в шах общинското ръководство на БСП в Благоевград, да се стреснат недоволните от налаганата централно политика и да се осигури новата номинация на досегашният депутат в следващата изборна листа.

Разбирам, че това са вътрешни проблеми на БСП и нямам законно право да се намесвам, но като гражданин имам право на мнение и то е: глупаво е партийната организация в Благоевград да се занимава с персонални проблеми на доброволно напуснал партиен член вместо да се съсредоточи върху процесите на обновление и прочистване на порочните практики на хората на С. Станишев в центъра и по места.

Чрез теб, другарю Пандев, изразявам дълбока благодарност към хората от БСП, с които съм работил през годините! Човешките отношения за мен винаги са били водещи и смятам, че те ще продължат и в бъдеще, въпреки обстоятелствата. Защото сме преди всичко хора, а след това партийци, ръководители или изпълнители, съратници или конкуренти.

Настоятелно моля да не се дискутира повече партийното ми положение в БСП на каквото и да е ниво и да се отвлича вниманието на актива от същинските задачи на организацията!

С другарски поздрав:

ВЛАДИМИР ДИМИТРОВ

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене