Пасящите крави са вече атракция и в неврокопските села

Земеделие и животновъдство на село отиват вече в история. Малки градинки пред къщи са  място за отдих и гледки на пасяща крава са вече като атракция за хлапетата, казва кметът на неврокопското село Господинци Ахмед Ходжов.

Окъпано в първите слънчеви лъчи на новата 2020 година, малкото село Господинци се събужда с надежда за една по- добра година, изпълнена със здраве, благополучие, късмет и разбира се – плодородие. Приятните емоции и вълнуващи изживявания от бляскавия  новогодишен банкет, с който Господинци изпрати старата 2019 г. започва да отшумява и идва време за работа и анализ.

Село Господинци ще го има, имало го е в минало, настояще и ще го има в бъдеще и тази година сме с положителен прираст – малък, но положителен, категоричен е кметът. На нови четири малки жители се зарадва селото  през 2019 г. – едно момиче и три момчета, за жалост загубили завинаги други четирима жители в пенсионна възраст, а две двойки си казали заветното “ да“ в кметство Господинци.

Доброто природно разположение на селото на републикански път, на две планини и на две реки и в близост до град Гоце Делчев го правят добро място за живеене и с ново регистрираните жители населението е нараснало от 522 през 2019г до 525 до 2020 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене