Кучката пропя? За да не бъде преследван от ДАНС за фирми и схеми, свързани с екс кмета на Благоевград Атанас Камбитов, дясната му ръка Ивайло Благов – Кучката иска да се изкара луд, номерът му не минава – решил да пропее…!

При проверка в Търговския регистър било установено, че дружеството с вар­ненска ре­гистрация „Ник Пропъртис” притежава 22,093 % от имота. Собстве­ник на това друже­ство е регистрира­ната по законите на Англия и Уелс на територията на Вирджиннските острови офшор­на фирма „Арлтон ЛЛП”.Управителят на „Ник Пропъртис” Николай Георги­ев е съдружник на приятеля на кмета Камбитов – Вели­мир Магурев. Близ­ките си отношения двамата никога не са крили. Затова е меко казано нее­тично участието на фирми на Магурев в обществени по­ръчки на общината , които, разбира се, е печелил. Дансад­жиите разполагат с информация, че Магурев е дал крупна сума пари на Ивайло Благов- Кучката, друг близък приятел на кме­та Камбитов и управител на действащата и в момента фирма на градоначалника „Старт 2015” , както и , че в дните около покупката на жилището си на ул. „Даме Груев” дъщерята на Камби­тов е получила чрез фирма­та си заем от Ивайло Благов в размер на сумата, която тя е платила за имота.

Тези факти са сериозно притеснителни на фона на гафовете и закононарушени­ята на администрацията на Камбитов , направени във връзка с имота на терена на старата автогара и допълват разследването срещу него.

Заедно с „Ник пропъртис” собственик на останалите 77,907 % от имота в района на бившата автогара е фир­ма „Стройинвестконсулт 2013” ЕООД, а е известно, че тя е била на кумашина на Камбитов и бивш зам. кмет по строителството на община Благоевград инж. Янко Янков и той я напуснал точно преди да заеме поста на заместник на бъдещия си кум през ноември 2015г. Янков на два пъти е регис­триран като собственик на „Стройинвестконсулт 2013”.

Всички герои във въпрос­ните сигна­ли са разпи­тани пред прокурор, твърдят ви­сокопоста­вени източ­ници на Топ Преса с цел изясняване на фактите. От всичките герои има пропял, който признал всичко изнесено срещу Кам­битов. Нещо повече – със сигурност може да се твър­ди, че вече има защитен сви­детел срещу бившия благо­евградски кмет.

В Благоевград усилено се говори, че въпросният човек, който предал четета е скан­дално известния солташак на бившия кмет – Ивайло Благов – Кучката. Той проб­вал да се спаси от лапите на закона, като опитал да си из­кара документ за влошено психическо здраве и да се изкара невменяем. Номерът му не минал, след което Куч­ката се видял принуден да пропее срещу Камбитов и да го посочи като КРЪСТНИК НА ВСИЧКИ СХЕМИ. Къде е истината обаче тепърва предстои да разберем!

Уверяват ни обаче че има, вътрешен свидетел срещу Камбитов!

Други са на мнение, че чо­векът който със сигурност ще топи Камбитов пред раз­следващите е бившата му из­гора, Сашка Луелова с която той живя на семейни нача­ла и я изостави заради любовта си с бившата за­местник кметица Хрис­тина Шопова. Луелова била бясна и не могла да прости измяната и с удоволствие разказала всичко.

В хода на разслед­ването излезли и две нови фирми на Атанас Камбитов, в които има участие. Най –инте­ресното е че в една от фирмите Камбитов е бил за един период уп­равител, което е в раз­рез със закона, случая е идентичен с този на сегашния кмет Томов. Оказва се ,че кметът на Герб е съдружник в още три фирми , две от тях скоро са били закрити, но в едната е все още съдружник с дъщеря си. Фирмата е „Бул Тур“ създадена през 2012 г. когато Камбитов е бил кмет в първия си мандат.

Сигнал за участието на Камбитов във фирма пода­де до общинската комисия Злата Ризова, за да яхне вълната на народното недо­волство но обществото не уважи борбата и и я изхвърли от борда.

Бултур 2012 ООД – създаде­на с управител Сашка Лулеова през 27.03.2012 Нов управи­тел влиза през 05.07.2016 – Елена Камбито­ва-. Съдружни­ци: 27.03.2012 – Атанас Кам­битов – 499 лв Сашка Лулео­ва-1 лв- съпруга на семейни на­чала 30.09.2013 влиза Елена Камбитова – 499 лв Излиза Атанас Камби­тов 28.10.2013 с корекция заличават Елена Камбитова

Остават Сашка Лулеова и Атанас Камбитов 05.07.2016 заличават Сашка Лулеова. Влиза Елена Камбитоа – 1лв- дъщеря 04.08.2017 вли­за Ивайло Балгов – 19 500 лв- КУЧКАТА- приятел. Лес инвест ООД – създадена от Иван Давидков и Атанас Камбитов през 19.06.2008

25.07.2009 – влиза упра­вител Весела Грънчарова. Излиза Атанас Камбитов. 03.04.013 влиза управител Антон Камбитов – брат на кмета. Излизат Весела Грън­чарова и Иван Давидков. Съдружници 19.06.2008 Ата­нас Камбитов и Иван Давид­ков с по 2500 лв.

10.02.16 влиза Антон Кам­битов съдружник. Излиза Иван Давидков . Прекрате­на дейността на фирмата на 24.02.2017. Форест Бул ООД създадена на 19.06.2008 от Атанас Камбитов. 21.07.2009 се сменят управителите вли­за Сашка Лулеова.

Вестник “ Топ Преса “

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене