30 баби  от Огняново начело с кметицата Димитрия Гюрова празнуваха Бабин ден в хотелски комплекс „Шарков“

Страхотен  Бабин ден  си спретнаха днес  30 баби от гърменското село Огнянов начело с чаровната им кметица Димитрия Гюрова която също е баба с прекрасни внуци . Днешният празник в хотел “Шарков“ в Огняново на местните баби се оказа де факто репетиция за утрешният голям банкет по случай Бабин ден който предстои  на хотелски комплекс „Делта“ .

30 –те баби днес почетоха празникът си като спазиха  всички традиции и се забавляваха в хотел „Шарков“ като за 300 баби .Пяха , играха ,веселиха се със забавни игри и томболи .

Основно в празнуването на Бабин ден на бабите в Огняново бе ритуалът – поливане  който много артистично изпълни баба Сийка Низамова на която асестираха млади самодейци .

Поздрав към бабите отправиха прекрасните млади  танцьори от  танцова формация при НЧ Асен Златаров с. Огняново . Празникът продължи с много  смях, спомени и празнично настроение.

„ Ние всяка година празнуваме и спазваме традициите  за Бабин ден в Огняново . Имаме си много деца и много баби в селото , а и умеем на този празник да се забавляваме.

„Поздравявам всички баби  от Огняново  като им желая да са живи и здрави  да се  множат както те  така и внуците и новородените в Огняново „ сподели за Топ Преса кмета на курортното село Огняново , Димитрия Гюрова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене