Петрич гневен! След жесток и кървав инцидент! Условна присъда за 19г. Георги, помел Крум и Валентина

След случая спортистът Крум от село Първомай е с отрязан крак, а Валентина още се лекува от шока

Условна присъда постанови петричкият районен съд за 19-годишния Георги Попстоянов от Петрич, който през лятото на 2018 година, след дрифтове с автомобила си, помете на автобусна спирка, на ул. „Цар Борис“, група младежи.

Смразяващият нощен инцидент завърши с отрязан на място крак на спортист от село Първомай, 18 годишният Крум, а 16 г. Валентина от село Тополница не може и до днес да излезе от шока. Инцидентът стана малко след 23 часа, когато група младежи чакали автобуса за селата, от които са. Георги минал покрай групата с колата си, шофирал с бясна скорост в дъждовното време. На мокра настилка на пътя, младежът „пилил гуми“, изтървал упавлениeто, качил се на тротоара и помел младежите. След катастрофата колата на Георги спряла във витрината на намирщо се зад спирката помещение., разхвърчали се стъкла, които раниха някои от децата под навеса. Спирката бе окървавена.

Кракът на Крум бе отрязан на място от удара, другите деца изпаднаха в шок от преживяното, а Валентина, ударена от колата на Георги, бе дълго време в болница. Случят вдигна Петрич на протест, искаха справедливо наказание за водача ,искаха от общината и полицията спешни мерки, за да спре терора на подобни шофьори по улиците на града. И въпреки високия обществен интерес по случая, днес съдът излиза с условна присъда за Георги, това коментираха петричани, гневни от наказанието, което му бе наложено . . Близките на пострадалите ще обжалват съдебното решение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене