Новият кмет Р. Томов ще управлява община Благоевград със 116 щатни служители, 12 по-малко от Камбитов

С 12 щата по-малко е новото щатно разписание на администрацията в община Благоевград. То бе одобрено вчера от ОбС, въпреки опита на съветниците от ГЕРБ да отложат точката за следваща сесия с мотив, че не е спешна и била внесена твърде късно предишния ден, за да могат да се запознаят детайлно с предложението на кмета Румен Томов за ново административно разпределение.

116 щатни места са заложени в новата структура, която развързва ръцете на градоначалника да подбере хората в екипа, с който ще работи. Извън това число са работещите в звената, които са второстепенни разпоредители с бюджетни средства като култура, здравеопазване, спорт и др. Всички отдели и дирекции са с намалена численост до 10%.

За първи път в структурата като отделно звено е заложено административното обслужване на Общинския съвет, където броят на щатовете е увеличен с 1 и общо вече са 4. В дирекция „Финанси и бюджет“ щатовете са 19, в отдел „Счетоводство“ – 11, в дирекция „Правно-нормативно обслужване” щатовете са 12. Специализираната администрация включва дирекция „Местни данъци и такси“ с 19 работни места, дирекция „Общинска собственост“ се преобразува в отдел с 8 щата, 16 работни места са заложени в отдел „Архитектура, проектиране и строителен контрол“, 8 са в „Кадастър, регулация и земеразделяне“, в дирекция „Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология“ щатовете са 15, запазва се дирекция „Европроекти и програми“ с 15 щатни експерти заедно с директора и в отдел „Гражданско състояние“ ще работят 8 души. 11 са щатовете в отдел „Информационно и техническо обслужване“, в отдел „Канцелария“ местата са 7, звено „Икономическо развитие“ разполага с 4 щата, звената „Социални дейности“ и „Връзки с обществеността“ са с по 4 щата. За обществен посредник и главен специалист „Отбранително-мобилизационна подготовка“ са заложени по 1 щат, 4 щата са за зам. кметове, 1 за главен архитект, 1 за секретар, 13 са селските кметове, а 8 наместниците. Финансовите контрольори на щат към общината ще са 2-ма, един специалист ще има в звено „Вътрешен одит“.

Тепърва ще стане ясно ще има ли промени и какви ще са те в сферите, които са второстепенен разпоредител с бюджетни средства и не се финансират от републиканския бюджет, а от собствени средства на общината.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене