Кметът на Перник с важни думи режима на водата

Ще изживеем тази криза, макар и болезнено, каза Станислав Владимиров

Мярката да има с един час по-малко вода е болезнена, но такова бе предложението на ВиК дружеството, за да можем да имаме достъп до питейна вода през януари и февруари, които са доста тежки месеци. Това обяви в сутрешния блок на bTV кметът на Перник Станислав Владимиров във връзка с водния режим в града.

По думите му основната причина да се стигна до водната криза е лошото финансово и организационно състояние на местното ВиК дружество.

,,Истината е, че имаме дефицит на добри кадри, защото и в предишния режим имахме много проблеми. Лошо финансово състояние, лоша организация и изобщо трудно се смогва поради липсата на добри кадри. Въпреки всичко ние ще изживеем тази криза, макар и болезнено“, допълни градоначалникът.

Той още веднъж използва възможността да благодари на премиера Борисов за отпуснатите средства за Перник.

,,Благодаря на премиера за отпуснатите средства, защото не е по силите на Община Перник да поднови сама водопроводната и канализационна мрежа на целия град“, каза Владимиров.

Според него до това положение, в което се намира миньорският град, нямаше да се стигне, ако още през лятото е бил въведен такъв режим, но само в рамките на нощта.

,,Ако това бе направено през лятото, сега щяхме да имаме достатъчно количество вода и нямаше да сме изправени пред такова изпитание“, посочи Владимиров.

Кметът призова да не се влага политика в тази криза, но призова за дебат по отношение на всички проблеми, които съществуват във ВиК сектора у нас.

,,Не мисля, че БСП се заиграва със страховете на хората, но силно се надявам кризата да направи така че във ВиК сектора всичко да стане по-подредено“, допълни той.

Накрая Станислав Владимиров изрази оптимизъм, че прокуратурата ще си свърши работата и виновните за водната криза в Перник ще си понесат отговорността.

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене