Всички медийни договори на екс-кмета Камбитов – вън!

Югозападният таблоид. Топ Преса. Целият екип на медийната ни група поздравява кмета на град Благоевград – Румен Томов, за взетата принципна позиция по темата „медийни договори“ и „медийно обслужване“.

Време е на показ да се появи как градоначалникът Камбитов е оценявал труда на местните медии и журналисти и най-важното – кои национални медии са се издържали от община Благоевград. Това е кауза на вестник Топ Преса от години. От години питаме и не можем да намерим отговори, как и с какво агенция „Фокус“ например е вземала по 40 бона и кусур на година, при положение, че е безмълвна телеграфна медия, отразяваща с години в три изречение текущи събития, записвайки ги по телефона.

ПР-агенции, невзрачни сайтчета са вземали суми от по 1400 до 2500 лева на месец – забележете, при положение, че се управляват от една или две дами със съмнителен морал. Топ Преса настоява целият случай да се изясни, кои фирми, кои медии и как са получавали пари от община Благоевград. Потресени сме от изнесените данни, че културни мероприятия и масови събития в общината са изписвани с такива пари, достатъчни да се заснемат касови филмови продукции. Даваме ви пример, един от най-хитовите филми последно време за страната и протекцията на Яна Миранова, Луиза Григорова и съпругът й Мартин Макариев – „Диви и щастливи“ – е с бюджет около 350 000 лева.

Това е филм-събитие с каскади и супер качество. Оказва се, че един фестивал „Франкофоли“, който не доведе до кой знае колко положителни резултати за Благоевград, само с надписаните пари от него, могат да се заснемат три подобни филма. Тази политика е наказуема и ние от Топ Преса я осъждаме, още повече че зад медийната ни група стоят водещи медии като сайтовете Топ Преса, Дейли Прес, Трибун… вестниците „Градът“, Топ Преса – югозападният таблоид и Благоевградска вест и др. За целия си труд от община Благоевград сме получавали сумата около 650 лева без ДДС на месец и имаме публикувани над 700 критични статии, свързани с нередности, неуредици и дори с рекет от страна на общински служители и далаверите им. За това трябва са се инвестира в медии и да се изисква те да работят в полза на обществото, което е избрало даден кмет.

Медиите сме частни, като изключим БНТ и БНР, като изключим кореспондентите на националните телевизии, които получават тлъсти хонорари, повечето медии разчитаме на обективно общинско финансиране. Вижда се, че целият завиден обем на Топ Преса не е бил недооценен от кмета Камбитов и екипа му, а сайтове, които лежат само на стара слава, са вземали пет пъти повече от нас, при това само да ласкаят и величаят Камбитов, без нито една критична статия. Това е недопустимо и наказуемо.

Време е за промяна и реформи в този сектор. Не е редно медиите да бъдат хвърлени на улицата, където като топъл хляб ги чакат местните феодали и олигарси… а тяхното финансиране ражда пороци в медиите, видя се от работата на Камбитов.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене