И за милиони има закони! НАП удари здраво семейния бизнес на Жуглеви от Ковачевица! Те се жалят в съда!

На пук  на приказките им, че имат много „връзки“ и че „властта е с тях“, феодалите от село Ковачевица община Гърмен – братя Жуглеви, попаднаха под ударите на закона. След направена им щателна финансова проверка и ревезия, НАП установила че една от фирмите близка до Жуглеви – МЕЛ-КЮ ЕООД с управител Величка Жуглева системно е нарушавала закона и е извършила данъчин нарушения, а по смисълна на НК и данъчин престъпления. В следствие на тази ревизия и проверка, им е направен акт, койт осега Жуглеви водени от своят пишман адвокат, обжалват пред Районен съд – Гоце Делчев под номер : АН 242/2019. Припомняме че единия от скандалните братя е и кметски наместник на селото, около който се вървят поредица от скандали.

Народното недоволство срещу кметския наместник на ело Ковачевица ще получи ли своето възмездие, питаме ни еот Топ Преса от доста време насам? Собственици на имоти и потърпевши от „управлението“ на сегашният кметски наместник Кирил Жуглев, се обърнаха към Топ Преса, да питаме публично, новият кмет на община Гърмен – Феим Иса дзали ще чуе вопъла им? Кирил Жуглев славещ се като един от най- близките хора на рухналата кметица Минка Капитанова, с години създаваше само проблеми на местните, с поведение на местен феодал, той устояваше само своите интереси и интересите на своя бизнес. Кметският наместник на гърменското село архитектурен резерват Ковачевица Кирил Жуглев, тов алято бе спипан в нерегламентирано ползване на вода. Констатацията е направена  при проверка на екип на контролен блок към отдел “Реализация” на ВиК ЕООД – Благоевград. Служителите на водното дружество открили в двора на имота на фамилия Жуглеви външна чешма без открита ВиК партида и без монтиран водомер. Общо пет констативни протокола са съставени при проверките на 20-ина имота в селото, от които 3 за кражба на вода, а 2 са с предписания. Случая обаче се потули и дори не се коментира от кметицата Капитанова, коят ого подмина деликатно въпреси множеството сигнали до нея, информират ни местните.

Селото, в което живеят постоянно под 50 души, от няколко години през лятото минава на воден режим, а от това страда бизнесът на повечето собственици и управители на къщи за гости. Единствено малцината, които са си монтирали хидрофор и водосъдържатели (сред тях е и кметската фамилия Жуглеви), са независими от режима и осигуряват воден комфорт на гостите си.

Съществуващата водоснабдителна система на с. Ковачевица няма капацитет да осигури водоснабдяването след развитието на туризма в селото, в което по статистически данни посетителите са около 1000. Ковачовалии разказват как предците им сами, с доброволен труд на всяко семейство изградили водопровода си през 1947 г. с немски тръби, но през последните години всеки взел да се прави на майстор и с бургия да дупчи където му падне, за да свърже къщата си с централния водопровод. За канализацията местните твърдят, че в Ковачевица тя е направена още преди тази в Лондон. Чрез този сигнал местните дори настояват Жуглев, сам да подаде остявка, защото видимо не се справя с работата си като кметски наместник.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене