ТОП ПРЕСА ПО СЛЕДИТЕ НА СХЕМИ В ОБРАЗОВАНИЕТО! В училището в Хвостяне влиза прокуратурата заради схеми на Венци Амзов! Кандидат кмет на ГЕРБ зарежда дървата, директорът назначил жена си и братът на кмета! Кой и защо доставя закуските без конкурс!

Много се говори за българското образование! Ето само преди дни, финансовият министър обяви, че се заделят още пари за възнаграждение на учителите. Защо обаче, нещата не се случват? Кои са реалните виновници, реформата, така чаканата реформа в образованието да се случи?

Топ Преса ще ви посочи основните виновници – това са недобросъвестните училищни директори. Нашият ресор е в югозападна България и на редакционен съвет, взехме решение, да се борим с образователните схеми и защо да е пресилено да ги наречем – образователна мафия. Първи на мушката в търсене на справедливостта, попадна училището в гърменското село Хвостяне. Причината да започнем с него е фактът, че изпълняващият длъжността директор Джевдет Дренк, ще дава обяснения пред прокуратурата – участвал ли е в общи схеми с кмета на селото Сейхан Ахмедов и соченият за феодал на община Гърмен, по времето на Минка Капитанова – бизнесмен Венци Амзов!?  Топ Преса разполага с документи и информация, за  направен ремонт на училището –  изолация нов покрив и дограма частично защото половинста дограма била сменена през годините но е актувана цялата и директора е разписал акт 16. Иначе казано, училището и министерствотко, държавата с нашите данъци е платила два пъти част от дограмата си, а парите взел Венци Амзов. За това има и сведения в прокуратурата.  Успоредно с това директора на училището, господин Дренг,  разрешава на ромите от селото да ползват кухнята и посудата в училището за сватби и годежи без да взема наем за това, поне по документи, но свидетелски показания заявяват, че му се плаща „на ръка“ за тази услуга.  Как така някой външен човек, ползва кухнята харчи тока за сметка на държавата и никой не взема мерки, ние недоумяваме?  Проверка на Топ Преса, установи че,  училището се снабдява с дърва от определена фирма близка, до кандидат кметът от ПП ГЕРБ – Гоце Делчев – Борислав Пръков. Закуските който се дават на децата до четвърти клас безплатни и платени от МОН също ги доставя определена фирма без конкурс, която пък е близка на друг влиятелен политик он Гърмен. Изобщо, пълна анархия и разхищение на държавните пари. Част от тази информация вече е в прокуратурата, а останалата ще бъде внесена от нас, защото ви показваме нагледно, как се управлява едно учебно заведение, как се управляват парите отпуснати с икономия и лишения от министерството и лично премиера Бойко Борисов.

Много се говори и за труда на учителите, говори се за работните места, да се мотивират младите хора да учат и започнат работа в сферата на образованието. Как да стане това, питаме ние от Топ Преса ,при положение, че временно изпълняващи директори като вече скандалния Джевдет Дренк, назначават не кого да е ами собствената си съпруга, която е начален учител, в същото училище, преподава на деца от 4 клас. Това ако не е конфликт на интереси, ние от Топ Преса ще го наречем – нагла шуробаджанащина. И понеже няма видимо кадри в Хвостяне, съвсем скоро за работник в училището на прилична заплата е и братът на кметът на селото, за който се говори че е и неофициален директор.

Топ Преса пита примера Бойко Борисов, ще пита и министъра на образованието, нормално ли е всичко това? Така ли се прави реформа и най – вече кой опъва чадъра над тези наглеци. Аферата с дограмата според нас може да се определи кат о- нагла кражба! Призоваваме и други наши колеги да се включат, в акцията ни по прочистване образованието от нагли паразити. Темата продължава…. Очаквайте още скандали разкрития за  училището в Хвостяне и за още училища от региона!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене