Кметът Томов поздрави студентите с изплагиатствано пожелание

Кметът на Благоевград Румен Томов поздрави студентската общност за 8 декември с изплагиатствано пожелание. Първи нелепия гаф на общинския пресцентър уловиха бдителни благоевградчани, които не пропуснаха да го изкоментират в социалните мрежи.

Оказа се, че поздравителният адрес, публикуван от името на градоначалника на официалната фейсбук страница на Община Благоевград съвпада дословно с поздравителен адрес на кмета на Севлиево д-р Иван Иванов, публикуван още миналата година.

Още при първи прочит ясно личи, че пиарите на Румен Томов са избрали лесния начин и вместо да измислят поздравителен адрес, са решили да откраднат готово пожелание от интернет. Това им поведение показва или пълна безпомощност, или пълна неизаинтересованост. Каквато и да е причината – поведението им е недопустимо, още повече че поставя в неудобно полежение самия кмет Румен Томов.

Факт е, че кметът Румен Томов все още бави окомплектоването на пресцентъра. В момента този отдел се ръководи от Пролет Трифонова, която ръководеше и предизборния щаб на настоящия градоначалник.

Публикуваме поздравителеният адрес, който е публикуван в официалната фейсбук страница на Община Благоевград:

Уважаеми студенти,

Приемете искрените ми поздрави по повод празника на студентите – 8-ми декември.
Този ден бележи порива към знания на онези младежи, които прекрачват прага на университета, с дълбоко убеждение, че знанието е сила, светлина и бъдеще.
Скъпи студенти, не забравяйте, че именно несломимата жажда за нови знания и за развитие са онези качества, които ще Ви помогнат да вървите по пътя като победители, следвайки истината.
Пожелавам Ви преди всичко здраве, за да откриете нови пътища, да вървите към висините, за които мечтаете и да постигате целите си, които един ден ще Ви превърнат в успели и удовлетворени от себе си професионалисти. Самите Вие превръщате този ден в празник на младостта, независимия дух, порива, на смелите идеи и мечти.
Бъдете горди, бъдете разумни, и сбъдвайте себе си!

Честит празник!
Инж. Румен Томов
Кмет на Община Благоевград

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене