Куриозен фотофакт в Петрич

Магаре опаса цветята, засяти на входния булевард в Петрич. Животното е пуснато от стопанина си от няколко дни и събира гневните коментари на петричани в социалните мрежи. “Ей, говедо, вържи си магарето, че опаса цветята на входния булевард“, е обобщеното възмущение на петричани, отправени към собственика му.

То представлява и реална предпоставка за възникването на ПТП, тъй като има моменти, при които излиза на шосето. Клепоухото навлиза и в цветните алеи, които бяха засадени от общинска фирма „Озеленяване „ за предстоящите Коледно-Новогодишни празници.

Декоративните храсти от хризантеми струват в цветарските магазини от 5лв. до 6 лв., а едно стръкче зимна теменужка се предлага на цена от 1 лв. Имало е случаи, когато самите жители на Петрич крадяха цветята в района на сградата на общината, но те секнаха поради наличието на камери за наблюдение. В района, където магарето пасе на воля от цветята такива няма, което затруднява и установяването на собственика на животното, за да му бъде наложена солена глоба за нарушаване на обществения ред.

Ваня Георгиева

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене