Месец декември е време за мащабна дарителска кампания и в община Сатовча

Месец декември  е време и за традиционната дарителска  кауза на родопската  община Сатовча с която финансово благодарение на дарители се подкрепят  сираци и деца с увреждания до 16 годишна възраст .  В навечерието на  Коледа , по традиция кампанията  завършва с благотворителен бал  под егидата на кмета на общината Арбен Мименов  който  преди 11 години постави  началото   на благородната инициатива .

Така набирането на средства за деца сираци и деца с увреждане до 16 годишна възраст от община Сатовча в края на тази  календарната година – продължава.

Преди единадесет години, по идея на Кмета на общината  Арбен Мименов за първи път се

организира кампания за набирането на средства за децата сираци, на които им предстоят  абитуриентски балаве с цел да бъдат финансово подпомогнати за закупуване на тоалети  за паметната за тях абитуриентска вечер. Тази инициатива се превърна в традиция и с годините според събраната сума се подпомагат и деца сираци, които не са абитуриенти, както и деца с увреждане до 16 годишна възраст. Всяка година през месец декември се организират благотворителни инициативи, чиято основна цел е разпространение на идеята и набирането на

средства, чрез продажбата на саморъчно изработени картички, сувенири, различни произведения на изкуството, кулинарни творения, музикални изпълнения и други такива, предимно от деца и ученици от всичките детски градини и училища в община Сатовча.

Като организатор на мероприятието кметът на общината се обръща към всички жители и гости на община Сатовча, към местния бизнес, както и към всички институции имащи отношение към местната администрация, с молба за финансова подкрепа и съпричастност към инициативата.

Досега в годините, във всяка една кампания, благодарение на всички дарители се

подпомагат около 100- 120 деца, към които животът е бил суров, но с усилията на всички

благодетели тези семейства са имали миг светлина, миг на радост и надежда, че доброто е още в нас, че то съществува.

Кметът на общината  Арбен Мименов  и тази година призовава всеки, който има възможност да

помогне и да стане част от благородната  инициатива, да бъде съпричастен в каузата, за да може и

тази година да бъдат зарадвани домовете на тези  които имат най-голяма нужда, както от

морална, така и от парична подкрепа.

„Да бъдем отново причината, тези семейства да се

усмихнат, да бъдат по-спокойни за утрешния ден „ каза още кмета на община Сатовча Арбен Мименов с което даде старт на благотворителната кампания .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене