Слънчево в Югозапада днес

жътварка

Днес в сутрешните часове преваляванията над североизточните райони ще спрат и облачността ще намалее. Около и след обяд над Северна България и планините облачността отново ще се увеличи и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевична дейност. Предимно слънчево и горещо ще се задържи над Югоизточна България. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен, от югоизток. Ще настъпи слабо понижение на температурите, максималните в повечето места ще са между 28° и 33°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 33°, а минималната 15°, за Банско 32°/16°, Разлог 32°/17°, Дупница 31°/16°, Кюстендил 32°/14°, Перник 30°/17°, Гоце Делчев 34°/17°, Сандански 33°/19° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 33°, а минималните до 19°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца.

Над Старопланинския район облачността ще е по-често значителна, по-късно през деня на места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Над останалите планини в следобедните часове ще се развие купеста облачност, на отделни места ще превали и прегърми. Вятърът по високите части ще е умерен от запад, над Източна Стара планина и Родопите от югозапад. Дневна температура на 1200 м.н.в около 22°, на 2000 м около 14°.

По Черноморието в сутрешните часове ще има разкъсана облачност, значителна над северната част. По-късно облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Температурите по крайбрежието ще достигнат 24°-26°. Температурата на морската вода е около 24°, вълнението ще е 2-3 бала.  

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене