Без категория

Националния печат

печат

“Труд”

Станишев вади партии от „Коалиция за България“

Сергей Станишев, който ще остане председател на „Коалиция за България“ и след сдаването на лидерството в БСП, планира да разшири лявото обединение с граждански и неправителствени организации. За изборите на 5 октомври от коалицията може да отпаднат някои от малките партии, от чиито резултати ръководството на столетницата не било доволно, разкриха източници на „Труд“ от „Позитано“ 20.

Инвестициите в бизнес имоти през 2014 г. ще стигнат 130 млн. евро

Инвестициите в бизнес имоти в България през тази година се увеличават почти двойно в сравнение с миналата и ще достигнат 130 млн. евро. Това прогнозира шефът на консултантската компания “Фортон” Михаела Лашова.

“Сега”

Бареков прати най-скъпите български евродепутати

Коалицията около „България без цензура“ на Николай Бареков е изпратила най-скъпите български депутати в Европейския парламент. За двете спечелени места коалицията е изразходвала 1.926 млн. лв., или по 963 150.5 лв. на човек. Това е близо 3.5 пъти повече от цената на един депутат, пратен от ГЕРБ – партията, похарчила най-малко на фона на изборните си резултати.

Бюджетът на здравната каса все пак ще бъде актуализиран

Опасенията за огромен дефицит в бюджета на здравната каса и прогнозите за срив в системата още през септември най-сетне обединиха управляващи и опозиция. Вчера през целия ден в парламента политици, синдикати, работодатели и лекарският съюз обсъждаха проблема. Накрая депутатите от БСП, ДПС и ГЕРБ обявиха, че ще подкрепят актуализацията на бюджета на НЗОК, ако правителството внесе проект в Народното събрание.

“Стандарт”

Ледено торнадо потроши София

Ледени снаряди бомбардираха София. Невиждана градушка връхлетя столицата в късния следобед вчера и за 15 минути потроши коли и прозорци. Пенсионер загина под рухнало дърво в Борисовата градина. От небето падаха парчета лед с големината на яйца. Шестима ударени бяха приети в „Пирогов“. Вихрушка трошеше клони и помиташе покриви и улуци. Хора бягаха панически към навеси и заслони. Градските автобуси останаха с отворени врати по спирките, за да могат да поберат колкото се може повече изплашени минувачи.

Бойко в тежък спор с работодатели

Двучасов спор, но и постигнат консенсус. Това е обобщението от срещата между ръководството на ГЕРБ, представители на синдикатите и на работодателите в парламента във вторник. Работодатели разгневиха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, като заявиха в прав текст: „Вие сте виновен, че говорите за фалит на държавата и че заради вас хората се редяха на опашки пред банките“.

 “Монитор”

Прекрояват бюджета на касата

Формациите в НС се договориха бюджетът на НЗОК да бъде актуализиран. В отсъствието на представител на „Атака”, която напусна парламента, от ГЕРБ, БСП и ДПС обявиха, че ще подкрепят поставянето на темата в дневния ред на депутатите.

Същевременно здравният министър Таня Андреева подготви предложение за преразглеждане на средствата за касата, което най-вероятно ще представи днес на заседанието на МС.

Партиите пръснали 12 млн. лв. за агитация

Близо 12 млн. лв. са похарчили за кампаниите си за евровота всичките 24 партии, коалиции и независими кандидати, които участваха в надпреварата през май. Това показват финансовите им отчети пред Сметната палата, публикувани вчера. Нито една формация не е скрила харчовете си от националните одитори, но две са се забавили с декларирането им Партия „Зелените” и прочулият се покрай скандалите с присвоени ЕГН-та Съюз на комунистите в България, са подали отчетите си след предвидения в закона едномесечен срок.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене