Калин Врачански  е  Лорд Хенри в грандиозния спектакъл „Портретът на Дориан Грей”

За цената на вечната младост и съвременния ключ към едно от най-великите произведения на литературната класика

            На 2 декември, от 19:00ч. Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград представя спектакъла „Портретът на Дориан Грей” по романа на Оскар Уайлд.          

            Представлението категорично се превърна в събитие за Благоевград и предизвика интереса на театралната гилдия в страната. Веднага след първата премиерна дата, към екипа на театъра заваляха отзиви от зрители и колеги, които споделяха възхищението си.

            Категоричната заявка от страна на театъра, за това какво предстои в най – голямата културна институция на югозапада, се увенча с големи успехи – представлението се играе пред пълен салон в Национален дворец на културата, Театър „Азарян”, почти всеки месец.

            За няколко месеца „Портретът на Дориан Грей” стана част от афиша на няколко театрални фестивала и прегледи  в страната – Международен театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“ – Благоевград, Театрален фестивал „Театър, обичам те“ – Хасково, Есенен театрален салон в Сливен, а на 8 октомври 2019 г. спектакълът откри международния театрален фестивал Joakim InterFest в Княжевско-сръбски театър – Крагуевац, Сърбия.

            „Портретът на Дориан Грей“ е спектакъл за култа към младостта и красотата, за нарцисизма като болест на духа, за тънката линия между изкуството и живота, за хедонизма като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство. Спектакъл – амалгама между театър и литература, съчетаващ епохата на Оскар Уайлд и космополитното живеене тук и сега, търсещ съвременния ключ към едно от най-великите произведения на литературната класика.

            Блестящата игра на Севар Иванов в  ролята на Дориан Грей, оставя без дъх зрителя. Неговите трансформации от невинен младеж до злодей, са съвършени. Калин Врачански е лукав като лорд Хенри Уотън, който предава типичния хумор на Оскар Уайлд и за пореден път пленява сърцата на публиката.

            След представлението в Благоевград, на 2 декември екипът ще гастролира в Бургас, на сцената на Държавна опера – Бургас и в София в Национален дворец на културата, Театър „Азарян”.

Проектът се реализира с подкрепата на Община Благоевград  и Община Гоце Делчев.

Билети на касата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград

🗒 Работно време 🗒

от понеделник до петък

🕖 10:00 ч. – 14:00 ч.

🕖 15:00 ч. – 19:00 ч.

☎ тел. 0879523729

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене