Евро комисарят Мария Габриел с горещи благодарности към директора на СУ Сатовча Джеват Дунчев учителите Райка Славчева Маруся Лозанова и учениците от школото

Като силно  вдъхновяваща определи  проведената дискусия с учениците от 10-ти и 11-ти клас от Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Сатовча  евро комисаря  Мария Габриел .

Училището е носител на наградата „Европейски езиков знак“ – инициатива на ЕС за популяризиране на чуждоезиковото обучение. „Градина без граници: нека нашият дух цъфти в градината на Европа”, „Дигитална обиколка на седемте чудеса на света“, „Споделяне и зачитане на нашите кулинарни и традиционни култури“ и „Творчески, активни и отговорни тийнейджъри за европейско гражданство“ . Това са само някои от проектите, в които участват учениците и преподавателите от гимназията.

Благодаря на директора на Джеват Дунчев, на г-жа Райка Славчева и г-жа Маруся Лозанова и на учениците за срещата и за прекрасните въпроси. Радвам се, когато млади хора се интересуват от възможностите, които ЕС им предоставя за образование, обучение и развитие.

Във фокуса на дискусията ни бяха програмата „Еразъм +“, смесената мобилност, инициативата „Discover EU“ и новата „Коалиция за образование за климата“. „Европейският корпус за солидарност“ и Европейските университетски алианси също бяха теми, които привлякоха вниманието на учениците.

Съвместната работа на институции, учители, родители и ученици е в основата да създаваме повече възможности за младите хора и подкрепа да следват мечтите си. Пожелах на учениците да дерзаят, трупат знания и опит и останат все така любознателни и активни заяви Мария Габриел .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене