Административен съд – Благоевград откри производство по оспорване истинността на протокола на ОИК Петрич за избора на общински съветници, както и протоколите на всички секционни комисии на територията на общината Петрич

Съдът допусна разпит на девет свидетели и оглед на изборните книжа в осем секции в общината

Административен съд – Благоевград даде ход на делото по оспорване избора на общински съвет Петрич. Решение № 177-МИ от 28.10.2019 г. на ОИК Петрич за обявяване на избрани за общински съветници е оспорено с  жалби от шестима кандидати за общински съветници. След като изслуша страните съдът откри производство по оспорване истинността на протокола на ОИК Петрич за избора на общински съветници, както и протоколите на всички секционни комисии на територията на общината Петрич.

Съдът допусна оглед на черновата от СИК № 38, по исканите от кандидат-съветника Янко Стоянов проверка и повторно преброяване на бюлетините за ПП ГЕРБ. Съдът уважи искането на жалбоподателя Любомир Георгиев за оглед и повторно преброяване на бюлетините за Коалиция „БСП за България – Възраждане“ от секции с номера 87, 85, 71 и 61, както и повторно пребряване на недействителните бюлетини в посочените секции.

За следващото съдебно заседание съдът допусна и разпит на общо девет свидетели, по искане на жалбоподателите Георги Ичконов, Борис Лазаров, Васил Божанин, Туфчо Сандъкчиев. След изслушване на показанията, съдът ще се произнесе по искането на оспорващите изборния резултат за оглед за изборните книжа в посочени от тях секции, за които имат доводи за извършени нарушения.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене