Десетки гранични полицаи от ГПУ Гоце Делчев спечелиха съдебни дела срещу Министерството на вътрешните работи

Десетки гранични полицаи от ГПЕ Гоце Делчев осъдиха Министерството на вътрешните работи  да им изплати след преизчисляване  в едно с лихвите сумите за положен нощен труд  със задна дата с период от време  – години .

Повечето гранични полицаи с претенции да им бъде заплатен нощния труд след преизчисления в едно с лихвите за периода от 31.07.2016 г. до 31.07.2019 г. ще получат  според съдебните решения сумите от : 1645.35лева плюс и 235.06лв. представляващи обезщетение за забава върху главницата за периода от падежа на всяко месечно плащане до 31.07.2019 г.

Освен това Министерството на вътрешните работи е осъдено  от Районен съд Гоце Делчев да заплати на всеки  от   граничните полицаи  подали жалби в съда  суми  от около  400 лева, представляваща сторените  разноски е 246.80лева  за възнаграждения  на вещо лице . Районен съд Гоце Делчев   , относно  изплащането на възнагражденията за положен нощен  труд след преизчисленията постанови още , на основание чл.242, ал.1 от ГПК предварително изпълнение на решението в частта за присъдената сума за възнаграждение

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене