Горди редици! Славни пияници! До кога ще командват те в ЮЗУ?

До кога хора с прякори ще управляват Югозападния университет!

Тази статия цели, не да обиди някой, нито да го унижи!

Всеки, който се разпознае зад прякора си може да се чувства обиден колкото си иска – ние единствено искаме да кажем на гласуващите на Общото събрание на университета да проявят поне веднъж смелост и да сложат край на тази пародия наречена ръководство. Тя води не само университета към пропаст, но и цялата община!

По нашия край прякорите са за това, когато дойде някой външен или чужд човек насам и запита за някой си, когато чуе прякора му да разбере с какъв човек си има работа. Прякорите предпазват и изострят вниманието на непознатите. Ако на някой му викат примерно „калпавия“, това значи, че той си е калпав и за това спор няма.

Така е и с прякорите в университета – за съжаление.

Човекът с най-много прякори е и с прякори, които се променят през годините, всъщност е и най-конфликтния, нестабилен и неудачен избор от всички кандидати за ректор. Студентите му викат „пияницата“, поради това че пие до безразсъдство на караваната на Кончето, а напоследък и в механа „Св Георги“, за да е близо до апартамента на неговия придворен лизач. Колегите и академичната общност му викат „плагиата“, именно поради това, че няма нито една самостоятелна статия, научна публикация или монография. Приписва се към научните трудове на подчинените си и и от научните му интереси не става ясно точно по какво е специалист. А администрацията го е окичила със срамния прякор „проф. Никой“, заради способите на управление и отнетата му без да подозира от „доносника“ компетентност по управление на университета.

В същото време неговият ментор и другар по чашка също има множество прякори. Между колегите си е познат като „доносника“, именно заради осветленото му досие за принадлежност към Държавна сигурност и незабравените приоми на управление в сянка– чрез доноси и интриги. Между студентите предимно заради външния си вид, неакадемичния изказ и ужким десидентска брада е познат като „клошара“, а администрацията тайно му вика зад гърба „злобара“, те си знаят за какво, предполагам, че се досещате и вие.

Новият стар ръководител на западащият факултет, който скоро ще е познат само като исторически, и който някога беше гръбнака на университета, също има нееднозначни прякори. Колегите му викат „Бай Ганьо“ именно поради поведението му, което е досъщ като на героя на Константинов отпреди век. Администрацията му вика тайно зад гърба „лизача“, защото години наред лижеше, за да се развива кариерно, разни атрибути от човешката анатомия на всички професори, които познава, като се почне от проф. Воденичаров, после се прехвърли на проф. Мирчев, после на проф. Юруков, а като се смени управлението и на новия ректор. Най-ясен прякор обаче му дадоха студентите „гадняра“. Този прякор изцяло дължи именно на арогантното си поведение към всеки един студент и надменното отношение към всеки по „низш“ от него.

Мислете и избирайте драги членове на Общото събрание, защото после вие ще съжалявате. Страхът Ви, ви води към самоунищожение. Ако Вие, тези с многото титли и дипломи не го знаете и не го предвиждате, можете спокойно да се занимавате с таксиметрова дейност, защото в крайна сметка ще се окаже, че тези който стоят на пиацата пред Първи корпус, знаят по добре какво се случва в университета в които вие работите и знаят по-добре какво е по-добро за него. Ако не ви е срам попитайте ги!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене