Лидерът на АТАКА Волен Сидеров си спази думата и напусна Народното събрание

Опитаха се да заличат АТАКА с инструмента ВМРО, но не успяха, каза Волен

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров напусна Народното събрание и отново му беше наложена цензура от председателстващия заседанието Емил Христов. Заместник-председателят от ГЕРБ наруши Правилника на парламента, като подложи на гласуване оставката на Сидеров, без да му даде право на изказване и дебати по заявлението му.

„Това е безпрецедентен случай. Обикновено депутати, които са подавали оставка, отсъстват от залата, както беше и с Лиляна Павлова. Само че там сюжетът е друг – тя напуска, за да отиде на добре платена позиция в международна банка. Аз напускам, защото дадох дума и имам чест и достойнство. Исках това да прозвучи от трибуната на българския парламент. Жалки и много безпомощни са действията на парламента – да не ми дадат възможност да кажа защо напускам”, заяви на брифинг в НС Сидеров.

Той допълни, че е призовал Ангел Джамбазки да напусне Европейския парламент, за да бъде честен пред избирателите си в битката за кметския пост в София. „Естествено той не го направи, с което доказва, че нито има чувство за чест, нито пък постъпва мъжки. Всъщност измами избирателите, явявайки се за кмет и водач на листа, след което се върна на топлото място в ЕП за 15 000 евро месечна заплата”, коментира Сидеров.

По думите му този парламент започва да придобива все по-антибългарски характер. Това стана ясно, когато се гласува сделката 2 млрд. лв. да отидат в една чужда компания авансово в пълен размер, преди още да се е получила стоката. „Такъв случай в света няма и той доказва колко васално е поведението на България спрямо новия Голям брат”, категоричен бе лидерът на АТАКА. В допълнение той разкри, че се готви у нас да бъдат разположени американски противоракетни установки, които ще са насочени срещу Русия.

„Радвам се, че дори физически няма да съм в парламента, когато това ще бъде одобрено. В момента управляващото мнозинство е клекнало пред едно чуждо посолство и изпълнява безпрекословно всяка директива оттам, с което нанася щети”, заяви Сидеров.

На въпрос дали ще влезе в Столичния общински съвет, Сидеров каза, че е твърде вероятно. „Там има много далавери за разкриване и ви обещавам интересни сюжети от СОС.”

Във връзка с местните избори лидерът на АТАКА посочи, че партията му запазва позициите си в СОС, докато ГЕРБ губят общински съветници. „Въпреки медийната и полицейската репресия аз задържах резултатите в София. Отчитам го като много добро постижение. Благодаря на всички, които ме подкрепиха! Въпреки кампанията срещу мен, въпреки внушението, че правя нещо нередно. Нередното го вършеха други партии. Имам информация и ще дам пресконференция за брутално купуване на гласове в София и за подправяне на протоколи в СИК. Въпреки това не успяха да заличат АТАКА. Това беше тяхната цел, а инструментът за това беше ВМРО, които от трима съветници сега са четирима, защото София прайд застана публично зад Джамбазки, явно уплашени от моето намерение да спра гей-парадите.”

Относно балотажа в София Сидеров коментира, че има договаряне между Манолова и Фандъкова, т.е. между Манолова и ГЕРБ. „То е просто прозрачно. Ако Манолова искаше да смени модела, щеше да направи листа. Тогава партия ГЕРБ нямаше да може да управлява сама”, заключи Сидеров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене