Практични идеи при взимане на кредит

Понякога се нуждаете от пари за различни нужди и няма от кого да потърсите помощ. Какво правите, когато няма време да чакате, ситуацията е спешна и нямате необходимите дни, за да се кандидатирате за цяла поредица от задължителни документи в случай на банков заем, за който дори не знаете дали ще бъде одобрен след анализа на файла или не?!

Вижте следните няколко идеи, които ще ви помогнат да излезете от неприятната ситуация, когато сте във финансов застой.

  1. Трябва да се научите да разбирате същността на заемите

 Разберете разликата между обезпечения заем и необезпечения заем, между банков и небанков кредит и т.н.. В нашата страна съществуват небанкови финансови институции, които са от голяма полза в критични икономически ситуации, защото от тях можете да получите пари без да губите време, без да напускате дома си, без излишен формализъм и без главоболия. Кредитните компании отпускат нецелеви кредити за всякакви лични нужди.

  1. Погрижете се за изплащането на заемите навреме

 Крайните плащания при краткосрочните заеми, които са с малки суми трябва да станат в предварително уговорения срок. Те са предназначени да ви помогнат, когато нямате пари. Лихвените проценти могат да варират от един кредитор до друг, но без значение каква е тяхната сума, трябва да се уверите, че ще възстановите кредита до датата, определена за плащането или дори повече – в рамките на определеното време, за да избегнете капана на дълга.

 

  1. Информирайте се за различните лихвени процент и такси

 Цената, която плащате за по-кратък погасителен период на един краткосрочен кредит, е различна от цената на дългосрочните заеми, които обикновено се отпускат срещу обезпечение. В зависимост от периода, за който сте използвали кредита и сумата, която сте договорили, лихвата може да бъде по-ниска или по-висока.

  1. Консултирайте се с финансист, който ще бъде вашият съветник

 Може да бъде много полезно за вас, както финансово, така и емоционално, ако имате някой, който да ви помогне, докато се опитвате да се възстановите финансово. Добрият кредитен консултант може да ви предложи услуги, които ви помагат да създадете бюджет и  планове за възстановяване, както и да създадете стратегия за спестявания. Финансистите вземат предвид индивидуалните ви потребности и възможности и определят вашата стратегия в зависимост от вашите нужди.

Източник: http://parite.bg

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене