Имитацията на камък е модерно решение в съвременния интериор

На пазара в наши дни се предлага голямо разнообразие плочки за баня имитация на камък. Това могат да бъдат плочки за фокусна стена в хол, декоративни пана, декорация около камини, плочки за кухненска престилка и всякакви други опции, според предназначението си за вътрешни и външни стени. В екстериора те намират място в облицовката и декорацията на фасади, дворове и огради. Освен в жилищни, плочките имитация на камък цени, стилове и дизайни, намират място и като облицовъчни плочи в търговски зони за плотове, барове, рецепции и пр.

Най-често се използват плочки гранитогрес имитация на камък, плочки имитация на камък фаянс и плочки имитация на камък теракот.

Има обаче и други видове плочки. Ето някои маркировки за плочките, имитиращи камък.

Много често плочките с каменен модел се използват като довършителни работи на екстериорни зони и това не е изненадващо. Частта от къщата, най-често подложена на механично натоварване, трябва да има силно, трайно и надеждно покритие и камъкът е най-подходящият вариант за това.

Въпреки това, в наши дни все по-често можете да намерите плочки с модел „камък“, който се използва и за вътрешна декорация. С релефни, текстурирани, разнородни и други покрития, този модел често се използва за проектиране на отделни стени или цели помещения.

Фасадните плочки се използват за украса на стените в жилищни и промишлени сгради. Този модел перфектно издържа на сезонните колебания на температурата, директното излагане на слънчева светлина, дъжд, сняг, влажност и други.

Декоративните плочки с модел „див камък“ са идеална опция за любителите на интериора, декорирани в „природен“, естествен стил. Тези плочки идеално имитират груб, необработен камък.

Интериорът, декориран с плочки в стил на „стар камък“, изглежда много интересен и необичаен. Плочките, оформени като камък, който се е образувал в продължение на няколко хиляди години, като частично е променил естествения си цвят, би могъл да бъде покрит с пукнатини, несъвършенства, петна и др.

Неравномерният, загубил първоначалния си вид, така наречени „разтрошен“ камък, най-често се използва за външна декорация на къщи.

Един от най-оригиналните по външен вид камъни, представян под формата на декоративни плочки е в стил „ камък от развалини“. Сам по себе си този камък наподобява фрагменти от скали с различни размери, тегло и цветове. Повърхността, облицована с такива плочки, изглежда много разнородна, релефна и необичайна.

За да проектирате баня с плочки с ефект на камък, мозаечните плочки са идеални. Мозайката перфектно имитира големи, средни и малки камъчета. Такива плочки са подходящи както за подов дизайн, така и за облицовка на стени. Най-често се използват в комбинация с гладки плочки, стенни панели, тапети и т.н.

 

Източник: KERAMO BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене