Независимият кандидат за кмет на Благоевград Ал. Стамболийски отпадна от надпреварата

Независимият кандидат за кмет на Благоевград – Александър Стамболийски отпадна от кметската надпревара.

От регистрираните тринайсет кандидати за кмет на Благоевград, един отпада от надпреварата. Решението е на ОИК – Благоевград, след открити нередности в подадените документи. Това обяви днес нейният председател, Мартин Бусаров. Снощи изтече срокът, в който партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети можеха да предлагат, а общинските избирателни комисии да регистрират кандидатските листи за участие в предстоящите местни избори.

Дванайсет кандидати ще се борят за кметското управление на Благоевград. Това е окончателният брой, преди официалния старт на предизборната кампания на 27 септември. Един от подалите заявление за рестрация остава извън надпреварата, обяви председателят на ОИК в Благоевград, Мартин Бусаров.

„Снощи произнесохме решението за регистрация на Александър Стамболийски като независим кандидат за кмет и ОИК установи, че към настоящия момент не му достигат валидни подписи. Главната причина е, че около 600 подписа се дублират в подписка на другия независим кандидат за кмет на община Благоевград“, обяви председателят на ОИК – Благоевград, Мартин Бусаров.

Желаещите да заемат място в общинския съвет не са никак малко. От регистрираните 30 кандидатски листи около шест са с пълния брой от 41 кандидати, предвид и числеността на местния парламент.

„На този етап не се нарушава и порочната практика от подаването на жалби още преди официалния старт на предизборната битка“, уточни Бусаров./БНР

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене